Home > Mode en Beauty > Yoëlle's Mode > Joggingbroek als Formal Wear

Joggingbroek als Formal Wear

Waar ik een paar jaar geleden in een van mijn blogs nog de spot dreef met bewoners in Tirana die maar al te graag in joggingbroeken liepen, leef ik er tegenwoordig zelf zo’n beetje in. Dat wil zeggen: als ik een goede dag heb, want er zijn tijdens deze lockdown zelfs dagen dat ik niet uit m’n pyjama kom.

Dat gezegd hebbende, is voor mij het joggingpak tegenwoordig al bijna formal wear. En ik ben niet de enige: in modeland is loungewear momenteel een enorme trend, geheel te danken aan onze lockdown lifestyle. Fashion entrepreneurs noemen het ook wel ‘het goudmijntje van modeland’. Ook veel eigenaren van kledingboutiques hebben veel spijt dat ze geen bergen loungewear hebben ingekocht, want die vliegen klaarblijkelijk als warme broodjes de (online-) winkels uit.

Nooit had ik gedacht dat mijn #OOTD (lees: outfit of the day) een halfjaar lang zou bestaan uit afwisselende joggingpakken. Als je me dat een jaar geleden had gezegd, zou ik een bezem vreten. Maar het is heus waar: ik spendeer mijn dagen veelal in een hip ‘kloffie’.

Bron: Instagram, @scoutthecity

4 Tips om je laidback look draagbaar te maken:

Verschil moet er zijn

Je hebt joggingbroeken én joggingbroeken… Lekker duidelijk he? Maar het is wel iets wat ik – heel eerlijk gezegd – voorheen ook nog niet zo inzag. Als ik mannen en vrouwen joggingbroeken zag dragen vond ik iedereen net ‘Os Rian’ (lees: zus van Roy Donders, Stylist van het Zuiden) die worstenbroodjes bij de Jumbo gaat halen met een rommelige knot op haar hoofd en vertrapte Uggs. Tegenwoordig denk ik hier heel anders over. Ook in loungewear zit verschil in materiaal, stoffen én kwaliteit. Desalniettemin krijg je ook voor een budget friendly prijs al hele hippe varianten. Maar, wil je een wat chiquere versie: ga dan voor de cashmeren variant.

Bling bling

Accessoires zijn alles bij deze look! Draag je ‘kloffie’ daarom gewoon met je luxe juwelen. Tja, het zou wel heel zonde zijn om die prachstukken van Leon Martens Juweliers en Schaap en Citroen in de kluis te laten liggen. Ook al ga je nergens heen. Diamonds are a girl’s best friend. Dan kijk je er maar lekker naar tussen het Netflixen en koken door.

Enne, in Hollywood is het een heus ding. Alle Kardashians combineren high-end juwelen met een hip joggingpak.

Spice it up

Naast je juwelen en sieraden kun je ook je loungewear een upgrade geven door middel van schoeisel en tassen. Joggers staan altijd hartstikke sportief en jong met een paar leuke sneakers. Maar wat dacht je van een chique loafertje of nette laarzen? Voeg hier nog een tas in dezelfde stijl aan toe en je geeft je comfy outfit gelijk een portie classiness.

Zoom meeting proof

De kers op de taart vind ik persoonlijk hoe je de outfit ‘topped’. Welke jas of colbert ga je gebruiken om jouw loungewear af te stijlen en smart casual proof te maken? Voor mij werkt een trenchcoat of colbert altijd. Maar denk ook zeker aan andere jasjes, nette mantels of een mooi lang vest. Ook zien we veel mensen die hun sport-outfit combineren met een net colbertje. Zo kun je vanuit je yoga-sessie in de woonkamer direct door naar de zoommeeting. Ideaal toch? Comfort is ‘the new cool’ voor 2021.

Bron: Madeleine Thompson & Leset via net-a-porter.com.

Shop lokaal je favoriete Loungewear:

Inka Cashmere knit Jumpsuit € 109,99 via Shop Noir Maastricht

Loungejurk (knitted maxi dress in off white), € 59,99 via Dresses Boutique Sittard

Gigi Comfy set (beige), € 49,99 Deems Heerlen

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.