Home > Mode en Beauty > Shoppen tussen designertassen en Louboutins

Shoppen tussen designertassen en Louboutins

Auteur: Yoëlle Smith

Dikke auto’s, designertassen en rode schoenzolen (lees: Louboutins). Chauvinistisch samengevat: bijna net zo leuk als de Stokstraat.

Het stereotype luxebeeld dat men van Dubai heeft is zeer zeker waar en gaat zelfs je grootste fantasieën te boven. Je kunt het vergelijken met een pretpark, maar dan voor volwassenen en vooral een pretpark dat extra attracties biedt aan profvoetballers en topbankiers. Groot-groter-grootst is voor deze stad slechts een understatement. Dit geldt ook voor het shoppen in Dubai.

De oliestad telt veel hoogtepunten en wereldrecords, waaronder het grootste winkelcentrum ter wereld, hallelujah! Voor vrouwen en modeliefhebbers is de Dubai Mall een ware hemelpoort die voor ze open gaat. Naast het scoren van limited edition designer items, kun je er ook je favoriete highstreet ketens vinden. Zo kun je uren ronddwalen in de Victoria’s Secret, scoor je de laatste trends bij Topshop en kun je voor allure en kwaliteit terecht bij de Uterqüe store. Budgetje geen pretje? Met windowshopping in de Dubal Mall kom je gegarandeerd tot een shoppingclimax. Het is alleen al een feestje om langs de etalages van de prachtige designer winkels te lopen. De een nog mooier dan de ander. Zo ziet de Gucci store eruit als een snoepwinkel voor elke fashionista.

Lunchen kan uiteraard in Dubai stijl met kaviaar en kreeft, maar goedkopere alternatieven zijn er ook. Zo vind je er hippe, Aziatische restaurants waaronder The Noodle House waar je heerlijke oosterse gerechten kunt nuttigen voor een zachte prijs. De durfals onder ons kunnen zich wagen aan de lokale kamelenburger, of gaan voor een voordelige hap naar een ‘trendy fastfood restaurant’. Deze laatste optie blijkt enorm populair onder de Instagram fashionbloggers die zich in een maatje XS met een enorme burger laten fotograferen om deze vervolgens – mits de foto gelukt is – niet aan te raken. Maar hey, het is een trend om net te doen alsof je al die calorieën tot je neemt en nog steeds een platte buik hebt.

Ook ik was in mijn shoppingbreak wel in voor een tof fastfood restaurant. Zo vind je er onder andere ‘Five Guys’ en ‘Shake Shack’. Beide immens trending op Instagram, ik moet dan ook toegeven: net weer even iets anders dan een frietje bij Reitz op de markt.  

Terwijl ik mijn burger en chili cheese fries naar binnen zit te werken (nee ik laat mijn eten niet staan na de Instagram foto), had ik mijn eigen SATC-momentje (Sex And The City de film 2). Want hoe doen die vrouwen dat toch om kaasfrietjes te eten terwijl ze een boerka dragen?

Onopvallend houd ik de Arabische schone tegenover mij in de gaten. Cultuurverschillen als deze kom ik namelijk minder snel tegen wanneer ik naar het Corio Centrum (lees: de Heerlense shoppingmall) ga. Daarnaast vind ik het uiterst bijzonder om dit soort dingetjes te observeren. Net zoals de nieuwste Birkin Bag die ze draagt en de manier waarop de rode zolen van haar Louboutins matchen met haar zijden abaya. Wat moet het vreemd zijn om zo bewust met mode bezig te zijn maar dit tegelijkertijd niet te kunnen laten zien aan de buitenwereld?

 

Echter, hetgeen deze vrouwen laten zien, geloof me, dat laten ze ook zien. Naast hun nieuwste designer tassen en schoenen pakken de Arabische vrouwen ook uit met make-up. Want het enige dat we van deze vrouwen zien zijn de verbluffend mooie donkere kijkers. Perfect gevormd door de nieuwste make-up.

Om deze reden besloot ik na mijn burger en stalkergedrag een stop te maken in de grote Sephora. Wederom een walhalla voor vrouwen die van beauty houden en de laatste trends uit make-upland van dichtbij willen bewonderen.

Bij binnenkomst word ik gelijk van de ene naar de andere verkoopster geslingerd en krijg ik allerlei gratis (ja ons gierig volkje houdt ervan: G-R-A-T-I-S) samples toegestopt van high end make-up merken.

Natuurlijk is dit geweldig om te ervaren met je moeder, vriendin of zus. Maar laten we eerlijk zijn: je man ben je in dit geval liever kwijt dan rijk. En het grootste winkelcentrum ter wereld verdient minstens een hele dag van je aandacht. Gelukkig is het shopparadijs daarom op werkdagen geopend van 10.00 tot 2.00 uur.

Je partner kan in de tussen tijd lekker een dutje doen in een slaapcapsule die regelrecht uit Star Trek zou kunnen komen.  Evenzeer zou hij zich kunnen vermaken door een duik te nemen tussen de witte haaien in het op één na grootste aquarium ter wereld.

 

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Old but gold
Een totaal andere, minder fabuleuze kant laat het oude gedeelte van Dubai zien.

Het oude havenstadje dat vroeger het centrum was van Dubai bereik je met een veerboot die je naar de andere kant van het water brengt. Terwijl ik uitstap heb ik het gevoel alsof ik me in een totaal andere wereld waan. Het deed me erg denken aan de scene uit Disney’s Alladin, waarbij prinses Yasmine constant werd belaagd door marktkoopmannen en hun verse vis of parels.

Een rijke ervaring is het zeker, hier is het allemaal begonnen voordat de olie werd ontdekt en in dit gedeelte proef je de sfeer van het oude Arabië. Naast kruiden en specerijen bij de Spice sSouk kun je bij de Gold Souk terecht voor goud voor een hele voordelige prijs. Voor de eksters onder ons een letterlijke gouden tip!

Vooral nu het op dit moment trendy is om een drietal van gouden kettinkjes te dragen. Je kunt er gif op nemen dat zo ongeveer elke celeb en fashionblogger behangen is met subtiele, gouden kettinkjes. Vaak ook nog met een muntje of bedeltje eraan. Handig excuus om hier wat fijn goud in te slaan, want afentoe mogen we het onszelf wel gunnen: een beetje ‘leven als een God in… uhh sjeik in Dubai.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu