Home > Mode en Beauty > Yoëlle's Mode > 7x tips voor een fashionable quarantaine

7x tips voor een fashionable quarantaine

De mode-industrie krijgt – net als alles en iedereen – een harde klap te verduren tijdens deze crisis. Kranten en tijdschriften, zowel online als print staan vol met verhalen over hoe de wereld te leiden heeft van het coronavirus. Wat positiviteit kan geen kwaad. Hierbij 7 tips van Yoëlle over hoe je je quarantaine een fashion boost kunt geven.

Get your glam on
Na bijna twee maanden te hebben doorgebracht in joggingpak en alle mogelijke series op Netflix te hebben gezien, is het wel even genoeg geweest. De eerste voelde het nog als een ware guilty pleasure, maar nu ben je er onderhand wel klaar mee om erbij te lopen als Ma Flodder. Tijd om jezelf op te tutten! Verzorg je huid goed, breng eventueel een leuk make-upje aan en style jezelf in een leuke, vlotte outfit. Je zal verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt en hoeveel productiever jouw dag wordt, just by dressing up!

Opgeruimd staat netjes
We zijn voorlopig nog niet verlost van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo en dat is maar goed ook. Zeker nu hebben we alle tijd om haar Konmari-methode eens goed toe te passen. Een opgeruimde kast zorgt niet alleen voor een opgeruimd hoofd. Je ziet ook nog eens véél beter wat je daadwerkelijk allemaal in je kast hebt hangen, waardoor je tot een grotere diversiteit van outfits komt en niet telkens naar hetzelfde jurkje grijpt.

Shoppen als een VIP
Support your locals en bestel online of via Instagram/Facebook de nieuwste mode van jouw favoriete fashionboetieks. Hoewel de mode-industrie op dit moment nog ernstig leidt, zie ik heel veel kleine ondernemers hard hun best doen om de laatste mode via sociale media onder de mensen én hun klandizie te brengen. Zo geven modellen modeshows vanuit thuis en worden voor Instagram leuke kiekjes van de nieuwste collectie gemaakt. Geen excuus dus om te zeuren dat je nooit meer kan winkelen, gewoon online bestellen! Of maak een private shopping-afspraak in je lievelingswinkel. Deze crisis biedt een fantastische mogelijkheid om de ultieme VIP-shopping mee te maken, dus maak er gebruik van!

Hip eten
Niet alleen liefde, ook mode gaat door de maag. Waar onze ouders opgroeiden met elke avond AVG (aardappelen, vlees, groenten), hebben gastarbeiders en immigranten ons een kijkje gegeven in hun prachtige, wereldkeukens. Voor de hedendaagse moeder is daarom een roti, mousaka of couscous op tafel zetten niets nieuws. Tegenwoordig is veganisme een nieuwe trend in de keuken, vooral in de Randstad. Probeer daarom eens wat vegan-gerechten uit en breng een positieve verandering aan in je dieet. Zo probeer ik elke week een dierlijk product te vervangen door een plantaardige variant. Vind ik de veganistische versie niet lekker, dan blijf ik proberen totdat ik een wél smakelijke variant heb gevonden.
Voorbeelden van mijn veranderingen: mijn kipfilet als broodbeleg heeft plaatsgemaakt voor pompoenhummus. Mijn cappuccino’s maak ik tegenwoordig niet meer van halfvolle koemelk, maar van havermelk. In plaats van gewone neem ik amandelyoghurt.

Garage sale (quarantaine-style)
Een echte garage sale (à la Yari uit Gooische vrouwen), is helaas niet echt COVID-19-proof. Vandaar deze speciale quarantaine-style variant. Begin je met de grote schoonmaak in je kast (zie punt 2), kom je waarschijnlijk veel dingen tegen die je niet meer draagt en die jou – zoals Marie Kondo zegt – niet meer gelukkig maken. Dit wil niet zeggen dat deze spullen anderen niet happy kunnen maken. Organiseer daarom een garage sale met familieleden of vrienden door je spullen in een zak te stoppen. Deze zak rouleer je vervolgens, waarbij iedereen er iets uit mag halen en er in ruil daarvoor iets instopt, wat hij of zij niet meer draagt. Iedereen blij, modieus en we zijn met z’n allen ook nog eens hartstikke sustainable bezig! (Let op: was wel goed je handen na het ontvangen van het zakje en laat bij voorkeur de ontvangen zak 12 uur staan na ontvangst in verband met het virus).

Nieuwerwets hobbyen
Oudhollandse bezigheden zijn hipper dan ooit. Tijdens deze blijf-binnen-dagen lijken ze weer helemaal opnieuw te worden ontdekt. Denk aan puzzelen, breien, borduren, oer-Hollandse spelletjes of haken. Probeer het uit en je zal verbaasd zijn hoeveel plezier eenvoud kan opleveren.

Family dinner date @ home
Plan één keer in de week een ‘uit etentje’ thuis, waarbij je je helemaal opdoft en je in je mooiste outfit hijst. Laat ook je partner en kids lekker uitpakken qua outfits voor het culinaire avondje uit/in. Je kunt ervoor kiezen om te bestellen bij je favoriete lokale restaurant, maar het is natuurlijk ook een leuk idee om je eigen cookings kills in te zetten om een super de luxe-diner op tafel te zetten. Wees ook creatief met de tafeldekking #helemaalinstaproof. En geniet optimaal van het moment met je kleine kringetje. P.S. Het is tevens een goed moment om het ultieme gezinskiekje te maken voor Instagram. Maar eh… vergeet ook vooral niet te genieten en te leven in het moment. Juist nu!

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.