Home > Mode en Beauty > Mode door de ogen van Roman Rutjens

Mode door de ogen van Roman Rutjens

Yoëlle Smith spreekt Limburgs mode-icoon Roman Rutjens over de trends van het seizoen, zijn meest iconische aankopen, absolute no-go’s en stijltip.

Roze wereld van Roman Rutjens

„Hoewel ik niet op vrouwen val, zijn ze altijd mijn idolen geweest. Voor mij blijft een vrouw het allermooiste in een jurk. Ongeacht haar figuur, maat, leeftijd of etniciteit. Een jurk maakt iedere vrouw mooier en kan veelzijdig worden gedragen. Ook vind ik het belangrijk om een belevenis te verkopen, een lifestylegevoel. Dat zie je terug in mijn boutique. Die is volledig roze, met een visgraat vloer en klassieke elementen zoals schilderijtjes en een grote, glinsterende kroonluchter. Een throwback naar de jaren ’20-’60, die enorm vrouwelijke tijd. Ik wil vrouwen in een andere wereld brengen tijdens het shoppen; in mijn roze wereld.”

Bloemendessin

„Het bloemendessin blijft mijn favoriete, tijdloze trend. Maar maxi jurken vind ik ook heel stijlvol en ladylike. Deze lente zie je naast printjes ook veel effen jurken in vrolijke kleuren. Maar denk ook aan mooie blauwtinten en kraakwit. Daarnaast probeer ik – ondanks dat we in een wereld leven waarin polyester de overhand heeft – heel erg te letten op stoffen en materialen. Zo heb ik veel viscose, linnen en katoenen of ga ik voor mixed blends en natuurlijke stoffen. Bepaalde jurken komen dan beter tot hun recht en veel vrouwen hechten hier ook waarde aan.”

Marilyn Monroe

„Tikkeltje cliché maar Marilyn Monroe is op en top vrouwelijk en was in haar tijd al een enorme voorloper. Zij zette de vrouw anders neer dan ouderwets in de keuken. Zij was heel sexy, maar níet ordinair. Ook kan ik Audrey Hepburn enorm waarderen. Zij is meer van het klassieke en de pareltjes, maar op haar eigen manier weer sexy. Dit soort vrouwen zijn voor mij toch wel het boegbeeld van de jurk.”

No go!

„Een modetrend die van mij per direct mag verdwijnen is de batik look ofwel tie-dye. Dit heb ik nooit begrepen en is never classy and always messy!”

Roman Rutjens

Opent op 28 november 2020 Dresses Boutique in de Voorstad 21 in Sittard. Na jaren in de mode werkzaam te zijn geweest vervult de 31-jarige ondernemer zijn droom en opent een boutique waar je geen (spijker)broek zal vinden, enkel jurkjes. dressesboutique.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.