Home > Mode en Beauty > Trouwen of rouwen?

Trouwen of rouwen?

Auteur: Yoëlle Smith

Het einde van mei is in zicht en juni komt langzaam om de hoek kijken. Met andere woorden: hét bruidsseizoen is aangebroken! Zeker na de royal wedding van prins Harry en Meghan Markle zijn de zogenaamde bridezillas (een bridezilla is een extreem veeleisende bruid of aanstaande bruid met de drang om over alles en iedereen de controle te hebben op haar trouwdag) flink in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten voor dé perfecte trouwdag. Of tegenwoordig zelfs trouwdagen. De tijden dat je in de ‘drie generaties bruidsjurk’ het ja-woord gaf en vervolgens met trots een koffietafel mét diverse koude schotels presenteerde (in de gymzaal van je geboorteplaats) zijn voorbij. We leven inmiddels in het tijdperk van de big fat dutch weddings.

Want ook wij willen een ceremonie met Jandino als B.A.B.S. (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand) op een landhuis in de Provence,  of – als we het ‘bescheiden’ en dichtbij huis willen houden – in het sprookjesachtige Château St. Gerlach. Gevolgd door een kleurenthema, met Pinterest proof verklaarde bruidsmeisjes en niet te vergeten een vijfgangendiner met een sushichef ter plaatse, want een buffet is zó twintigste eeuw.


Foto: Show me your mumu 

Bij al die bruidsgekte speelt mode uiteraard een erg grote rol. Want door programma’s als ‘Say Yes To The Dress’ mogen we eraan geloven dat een jurk die je (met een beetje geluk) één keer draagt, duizenden euro’s waard is en dit daadwerkelijk ook écht ‘waard’ is.

De designer tas waar je al vijf jaar verliefd op bent en die nooit uit de mode raakt (lees: tijdloos Chanel) is toch echt iets aan de prijzige kant, maar die jurk… díe moet perfect zijn.
Net zoals de jurken voor de bruidsmeisjes en het kleurenpalet van het algehele trouwfeest.

En oh wee als gekke tante Gerrie het waagt om in een spijkerbroek aan te komen en zich niet aan het pastelpalet houdt. De gedachte daaraan alleen al laat een bridezilla koken van woede. En als moderedacteur moet ik toegeven dat rood en wit niet helemaal mooi samen staan.

Geen zorgen tante Gerrie, voor jou en alle andere weddingcrashers speciaal deze checklist. Vriendschap na de bruiloft gegarandeerd.


Foto: Other Stories

8 gouden regels om in stijl op een bruiloft te verschijnen:

1. Houd je aan de dresscode. Niets is irritanter dan afwijken van het kleurenthema. Al heb je niks met kanariegeel, ga ervoor. Een boze bruid wil je beslist niet op je geweten hebben.

2. Ga niet voor een sexy naaldhak als het een strandlocatie betreft. Die leuke bruidsjonker ziet je ook wel staan in een klassieke loafer of nette slipper. Daarbij zul je ongetwijfeld charmanter over het strand flaneren in omgevingsvriendelijk schoeisel.

3. Ons bin zuunig? Kijk eens goed rond wat je al in je kast hebt hangen en lift je oufit naar een hoger niveau door er luxe accessoires bij te dragen. Zo kan een casual jurkje al snel worden omgetoverd in een weddingproof outfit door er de juiste schoenen, sieraden en misschien wel een hoed bij te combineren.

4. Draag nooit en ten nimmer wit. De show stelen van de bruid is altijd een slecht idee.

5. Dat betekent overigens niet dat je je ingetogen moet houden. Een bruiloft is dé perfect gelegenheid om uit te pakken met outfits. Less = more? Niet vandaag!

6. Tomboy trouble.
A) De laatste keer dat je een jurk droeg was tijdens je communie. Je bent duidelijk geen jurkentype. Denk eens aan een mooi pak of elegante jumpsuit.
B) Ben je verkozen tot bruidsmeisje en heb je geen woord in te brengen tegen de bridezilla? Combineer dan je jurk met een stoer leren jasje of bijpassende All Stars. Overigens een stijltrend op dit moment onder bruiden.
Enne, niet vergeten: Ook al is het de dag van de bruid, jezelf comfortabel voelen is ook belangrijk. 

7. Hallo daar Dancing Queen. Zorg voor een setje vouwbare ballerina’s in je clutch. Je voeten zullen je dankbaar zijn de volgende dag.

8. De modeflater komt later: vergelijkbaar met een kater maar dan erger. Je was namelijk niet onder invloed toen je koos voor deze outfit en de foto’s van het bruidsfeest zijn er als bewijs, voor altijd. Houd je daarom strikt aan deze gouden regels en verzeker jezelf van een weddingproof look.

  
Foto: Other Stories & Show me your mumu

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu