Home > Mode en Beauty > Een kont à la Kim Kardashian

Een kont à la Kim Kardashian

Auteur: Yoëlle Smith

Waar vroeger het achterwerk van Jennifer Lopez werd betiteld als een enorme bilpartij, is het anno 2018 slechts een klein, schattig kontje. Naast de Kardashians verbleken tegenwoordig alle Latina- en donkere vrouwen die van nature bekend staan om hun goede derrière.  Groot, groter grootst doet geen recht aan de hoeveelheid kont die de gemiddelde vrouw in LA achter zich aan sleept. En nu doen ook wij nuchtere Nederlanders aan deze trend mee.

Waar begin 2000 size zero met harde nepborsten helemaal in was, is nu het curvy figuur enorm trending. Een positieve verandering in modeland, dat zeker.

Maar dan wel maat 42 compleet afgetraind, met een taille van maat 36 en een kont à la Kim Kardashian. Zo’n kont is tegenwoordig ook in Nederland te koop, alhoewel veel vrouwen voor het echte (achter)werk afreizen naar Brazilië voor een zogeheten ‘booty trip’.

Een voor een gaan deze vrouwen onder het mes en laten ze voor zo’n 6000 euro billen implanteren. Een andere optie is injecteren met eigen vet of door middel van PMMA (Polymethylmethacrylaat)-injecties billen te laten vergroten. Dit laatste ging goed fout afgelopen maand toen er een dame overleed tijdens een bilvergroting bij de bekende billendokter Denis Furtado, op Instagram ook bekend als Dr. BumBum.

De billenpersoonlijkheid had honderdduizenden volgers op Instagram en was zeer bekend, ook al was hij niet aangesloten bij de Vereniging van Plastisch Chirurgen en mag hij volgens deze vereniging zulke ingrepen niet zomaar in zijn flatje in Rio verrichten. Maar hey, hij heeft 650.000 volgers dus het zal wel goed zitten toch?

Typisch gevalletje van kuddegedrag en onze denkwijze in deze social media-veroverende wereld. Waarin we geloven in dromen die ons verkocht worden via Instagram, dromen die totaal niet ethisch verantwoord zijn. Het belang van veel volgers op Instagram wordt eerder gezien als een rectificatie van vertrouwen dan een geldige opleiding. Waarna we vervolgens op een slagerstafel in Rio eindigen bij een of andere billen influencer.

Squats
Uiteraard kun je ook billen creëren op de natuurlijke wijze door middel van squats. So much fun. Zo kun je jezelf naast je fulltimebaan een trainingsschema van een topsporter aanleren. Erg hip onder de #fitgirls die altijd #healthy zijn maar tegelijkertijd lekker hard gaan op een pilletje tijdens Decibel. Want ja zeg nou zelf; zo’n schijfje is goedkoper dan alcohol en erg belangrijk: als fitgirl drink je tijdens zo’n festival alleen maar water terwijl je heel da dag lekker staat te stampen. Wow, het is eigenlijk één grote calory burn. Dat je de daaropvolgende dagen in één zwart, depressief gat valt én het immens slecht voor je hersenen is, nemen de fitgirls voor lief. Het trainingsschema hoeft in ieder geval niet aangepast te worden #winning.

Squats zijn ook erg populair in het ‘blanke meiden die van hiphop houden’-segment. Dit viel me extra op toen ik onlangs met een vriendin ging stappen. Zo werd deze vriendin, de meest nuchtere meid van Limburg met een achterwerk waar je ‘U’ tegen zegt, heel de avond door dames aangesproken op haar bilpartij. Niet per se op een women support women manier: er werd wanhopig aan haar getrokken om te vragen welke specifieke oefeningen zij deed om zulke billen te krijgen. Ze moesten en zouden het weten. Ironisch genoeg doet deze vriendin er werkelijk niets aan en zit ze de hele dag op haar beeldige billenwerk.

Ook viel me tijdens deze stapavond de nieuwe lichaamstaal van vrouwen op. Bijna elke keer zie ik de klassieke ‘lipjes getuit borstjes vooruit’ vervangen worden door een rugbrekende eendenloop wanneer de betreffende dame langs haar crush loopt. Nieuwe bodylanguage in town?

Vrouwen van middelbare leeftijd gaan steeds vaker voor een billenbroekje. Ideaal onder een strak jurkje waarbij de kussentjes perfect als kadetjes naar boven wijzen en doen lijken op een zestienjarig ‘votje’. Minder leuk wanneer het kussen tevoorschijn komt in ‘the heat of the moment’ waarop de seksloze huidkleurige pijpjes tevoorschijn komen. Een goed anticonceptiemiddel, dat dan weer wel.

Hoe dan ook: billen zijn tegenwoordig geliefd bij jong en oud, maar slaan we niet een beetje te ver door in deze hype? Vooral als ik kijk hoe jonge meiden nu al bekend zijn met waisttrainers die je organen afknellen, opgespoten lippen en hun knieën kapot squatten omdat ze totaal geen weet, noch interesse hebben hoe ze gezond moeten sporten. Enkel het billenresultaat is voor hen van belang.

Ik hou persoonlijk van social media en zou nooit meer zonder kunnen, maar vind het wel van belang dat we met z’n allen moeten waken dat we social media niet als ‘de werkelijkheid’ gaan zien.

Enne geloof me, die perfecte ronde billen op Instagram kunnen er vanaf een andere hoek opeens net zo vierkant uitzien als Spongebob. Niet alles is zoals het lijkt op de gram. Daarbij kwamen uit verscheidene onderzoeken naar voren dat zelfverzekerde vrouwen de meest aantrekkelijke vrouwen zijn. En die zelfverzekerdheid komt van binnenuit en begint bij jezelf. Niet bij je perfect gesquatte of gekochte billen.

Kortom: Squat less, don’t stress.

Fotografie: Dion Bal

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu