Home > Mode en Beauty > Mestrini met derde winkel klaar voor het Mergelland

Mestrini met derde winkel klaar voor het Mergelland

Mestrini Optiek en Optometrie is, met een hoogwaardige collectie, kennis en service, al meer dan zestig jaar de plek voor ‘juwelen van kijkers’. Dit voorjaar breidt het familiebedrijf uit en zet daarmee koers voor de toekomst.

Aandacht

Service en aandacht zijn twee van de kernbegrippen van Mestrini Optiek en Optometrie. „Dat is ons onderscheidend vermogen en de reden waarom onze klanten van heinde en verre naar onze winkels komen. De laatste tijd werd het daardoor zelfs te druk in onze winkels in Maastricht en Meerssen. Met agenda’s die tot wel twee weken op voorhand volgeboekt waren, konden wij niet meer de service en aandacht bieden die zo belangrijk zijn voor ons en onze klanten. Dus moesten we ruimte creëren.”

Margraten

Die ruimte vond Jules Mestrini, derde generatie in het familiebedrijf, in Margraten. Een weloverwogen keuze: „Margraten ligt aan de grens van ons huidige verzorgingsgebied. Door strategisch aan die grens te gaan zitten, kunnen we dat gebied verder gaan uitbreiden. Daarbij worden de winkels in de dorpskern van Margraten ook veel bezocht door inwoners van omliggende dorpjes, zoals Slenaken, Mheer en Noorbeek. Het is hier altijd druk en iedereen die op het Amerikaplein boodschappen komt doen, rijdt praktisch tegen onze zaak aan. Beter kan eigenlijk niet.”

Toekomst

Deze uitbreiding van Mestrini is het begin van een nieuw tijdperk voor het familiebedrijf. „De winkel in Margraten mag dan 230 vierkante meters tellen, door de manier waarop hij is ingericht blijft het een ‘kleine’ winkel waarin 1-op-1 contact met onze klanten centraal staat. Het is ons doel om in de toekomst op meerdere plekken kleine Mestrini-winkels te openen. Geen massa, maar juist aandacht voor aandacht. Plekken waar onze gasten in alle rust geholpen kunnen worden, zich op het gemak voelen en makkelijk voor de deur kunnen parkeren. Met voor elke winkel een eigen collectie en personeelsbestand dat aansluit bij de doelgroep van die locatie.” De verdere uitbreiding van Mestrini is geen plan voor de korte termijn, maar voor de verre toekomst. Vooralsnog is er louter aandacht voor de drie bestaande winkels van Mestrini. „Als dat allemaal goed loopt, gaan we verder kijken.”

Familiebedrijf

Hoe groot Mestrini in de toekomst ook mag worden, de kernwaarden van het bedrijf moeten altijd gewaarborgd worden. In dit geval heeft dat vooral te maken met een gevoel, een werkwijze die aansluit bij ambacht en aandacht, en niet zozeer bij kwantiteit. „Mensen komen naar Mestrini voor de manier waarop wij werken en de tijd die we vrijmaken voor al onze klanten. En we geven altijd een eerlijk advies, ook als de klant dat in eerste instantie misschien niet wil horen. Een bril van Mestrini doet wat ie moet doen, voor de ogen en het gelaat. Die manier van werken, die visie, en die kennis kun je een nieuwe medewerker niet van vandaag op morgen bijbrengen.” In het nieuwe filiaal van Mestrini werken dan ook louter medewerkers die al ruime tijd zijn ingewerkt bij een van de andere filialen. „Zo zullen we dat in de toekomst blijven doen, zodat we altijd – hoe groot we ook worden – een familiebedrijf blijven.”

Huisstijl

De opening van Mestrini Margraten markeert tevens de introductie van de nieuwe huisstijl van Mestrini. „In maart 2020 ging onze huisstijl helemaal om. We wilden per se wat nieuws, maar dat bleek toch niet helemaal ‘ons’ te zijn. Onze ‘nieuwe’ huisstijl kon je in principe op elke brillenzaak plakken, maar vertelde niet het verhaal van ons familiebedrijf.” In samenwerking met Tim Reiters ging de huisstijl de afgelopen periode dus opnieuw op de schop. Het woord huisstijl wordt in dit geval heel letterlijk genomen: niet alleen logo’s en typografie kregen een opfrisbeurt, de huisstijl werd in het hele interieur doorgetrokken. „Onze nieuwe winkel is een combinatie van het tijdloze van een familiebedrijf en het modern-modieuze van onze brillen. We denken dat we zo een plek gecreëerd hebben waar iedereen zich op het gemak kan voelen en die echt uitstraalt wie wij zijn en wat we doen. Het is de bedoeling om deze huisstijl ook dit kalenderjaar nog door te trekken in het interieur van onze winkels in Meerssen en Maastricht.”Amerikaplein 80,

Margraten (NL) – mestrini.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.