Home > Mode en Beauty > Dress like a queen: stylingtips van koningin Máxima

Dress like a queen: stylingtips van koningin Máxima

Koningin Máxima wordt ook wel de modekoningin genoemd. En dat is niet zomaar: overal waar de vorstin komt ziet ze eruit om door een ringetje te halen. Ze weet de perfecte balans te houden tussen koninklijk en de laatste mode. Vandaar deze speciale modeblog gewijd aan onze modekoningin Máxima die vandaag over precies twee maanden 50 wordt. Check haar favoriete merken, stylingtips en get the look!

Hoedje van…
Hare Majesteit kiest niet voor een hoedje van papier, al zijn haar keuzes voor hoeden wel altijd bijzonder en extravagant. Ze gaat niet zoals haar schoonmoeder (lees: prinses Beatrix) voor de klassieke hoed met brede randen. Veel te saai voor de Argentijnse schoonheid, er mag wel wat pit in. Vandaar dat zij altijd voor de wat meer gedurfde accessoires kiest.

Van Natan tot Zara
Máxima wordt veelvuldig in verschillende looks gespot, maar haar favoriete merk is zonder twijfel die van Belgisch modehuis Natan van couturier Edouard Vermeulen. Daarin wordt zij al jarenlang het vaakst gespot. Het merk kenmerkt zich door een tijdloze klassieke stijl, maar verwerkt tevens op een subtiele manier de laatste high fashion trends. Ideaal voor een hippe vorstin als Máxima. Daarnaast wordt ze ook met regelmaat gespot in Jan Tamineau en Ellie Saab. Toch draagt onze queen niet alleen maar high-end modemerken. Zo werd ze in 2019 tijdens een Make A Wish-evenement gespot in een knalgeel pak. Gewoon, van de Zara! Wat is ze toch gewoon gebleven die Máxima. Enne, een heuse influencer onze Koningin, want het pakwas binnen no time uitverkocht.

Natan Maastricht, Plankstraat 10 Maastricht.

Extra Large sunnies
Volgens bronnen shopt Máxima graag in onze Limburgse hoofdstad Maastricht, en geef haar eens ongelijk. Voor een modeliefhebber is er niets lekkerder dan met een grote zonnebril door de Stokstraat struinen. Dat gezegd hebbende, draagt de koningin het liefst zonnebrillen van het merk Tom Ford. Deze staan bekend om hun stoere designs en grootte. Tom Ford zonnebrillen zijn onder andere verkrijgbaar bij Mestrini, Stationsstraat 58 in Maastricht.

If you got it, flaunt it!
Máxima had als kind de bijnaam ‘gordita’, wat dikkertje betekent in het Spaans. Inmiddels is de Nederlandse vorstin geen klein dikkertje meer. Ze is een langbenige (1 meter 78) blonde schone mét rondingen. En ze is zeker niet bang om deze te laten zien. Een van haar styling tips is de zogeheten empire look. Zo kiest ze vaker voor een jurk met ceintuur in de taille, of een jasje hoog in de taille die ze dichtknoopt. Door het gebruiken van een opvallend tailleceintuur (iets wat men veelvuldig in Natans designs terugziet) of te werken met een contrasterende kleur in de taille, leg je hier de nadruk op. Daardoor lijkt de taille optisch slanker waardoor je een curvy, zandloperfiguur creëert.

Gelukkig koos Koning Willem Alexander zijn koningin niet op haar schoenmaat zoals in de sprookjes. Het glazen muiltje had onze Nederlandse vorstin namelijk nimmer gepast met haar schoenmaat 42. Toch trekt ze zich niets aan van haar royale schoenmaat. Zo spotten we haar het meest in puntschoenen, iets wat de voet niet bepaald kleiner maakt. Hetgeen wij enorm stoer van haar vinden, ze bewijst aan veel vrouwen dat je gewoonweg moet dragen wat je stijl is en wat bij je past ondanks je (schoen)maat. If you got it, flaunt it like our queen!

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.