Home > Mode en Beauty > Nieuw in Maastricht: Weekend Max Mara

Nieuw in Maastricht: Weekend Max Mara

Opnieuw weet een internationale modeformule de weg naar het centrum van Maastricht te vinden. Na het succes van de MaxMara-winkel in de Bredestraat in Maastricht, opent het Italiaanse modehuis in de winter van 2023 een tweede zaak in de Limburgse hoofdstad. Ook de nieuwe MaxMara-winkel, waarin de Weekend-collectie centraal komt te staan, zal worden gerund door Conny Pans.

Weekend

Toen de familie Pans ruim twintig jaar geleden het Italiaanse MaxMara in Maastricht introduceerde, wisten al snel veel liefhebbers uit het hele land hun weg te vinden naar de winkel aan de rand van het centrum van Maastricht. Dat kwam onder meer door de veelzijdigheid van de diverse collecties.

In de jaren die volgden groeide zowel het Italiaanse modehuis als de winkel in Maastricht, en ontstond er een hechte band tussen beide familiebedrijven. Toen op het MaxMara-hoofdkantoor in Reggio Emillia nog niet zo lang geleden besloten werd om één van de meer toegankelijke MaxMara lijnen, de Weekend-collectie, beter te profileren, was het dan ook bijna vanzelfsprekend dat Conny Pans en Bert Arends dé geschikte mensen waren om dit in Maastricht te realiseren.

Ook Conny en Bert hoefden niet lang over deze kans na te denken. „We kennen het bedrijf van binnen en buiten en weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat werkt voor beide partijen wel zo makkelijk. Wij kunnen onder de vlag van MaxMara een vliegende start maken, en dat zijn we ook zeker van plan.’’ 

Stokstraatkwartier

Om het succes van de tweede Maastrichtse winkel van MaxMara te garanderen, gingen Conny en Bert op zoek naar een centrale locatie in Maastricht. Deze vonden ze aan de Maastrichter Smedenstraat 23. „Deze locatie, vroeger thuis van Bastiaans Exclusive Schoenmode, ligt precies centraal genoeg en aan de juiste loop voor de beoogde doelgroep van de Weekend-collectie, een collectie die is gebaseerd op klassieke Italiaanse damesmode met een eigentijdse twist.’’

De opening van MaxMara Weekend Maastricht staat gepland voor begin december. In de tussentijd openen Conny en Bert eerst nog een nieuwe interieurstudio in het hartje van Maastricht. Ook krijgt het pand aan de Maastrichter Smedenstraat een flinke opknapbeurt. Tot die tijd shop je een klein deel van de Weekend-collectie van MaxMara ‘gewoon’ aan de Bredestraat.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.