Home > Mode en Beauty > Strak in het pak met Nicky Vankets

Strak in het pak met Nicky Vankets

De Belgische modeontwerper Nicky Vankets heeft zich tijdens de coronacrisis heruitgevonden. Zo laat hij niet alleen zijn traditionele gala- en bruidsmode stralen, maar ook zijn nieuwe casual collecties én zichzelf!

Je bent vooral bekend vanwege jouw elegante trouwjurken en spectaculaire galajurken. Jarenlang ontwierp jij de jurk voor de Belgische deelname aan Miss World en Miss Universe, inclusief die van mij voor Miss World 2006.

Hoe veranderde jouw leven vorig jaar?


Je bent vooral bekend vanwege jouw elegante trouwjurken en spectaculaire galajurken. Jarenlang ontwierp jij de jurk voor de Belgische deelname aan Miss World en Miss Universe, inclusief die van mij voor Miss World 2006. Hoe veranderde jouw leven vorig jaar?„2020 was een jaar zonder huwelijken, gala- avonden, tv-shows… alle feestelijkheden werden geschrapt. Dus zijn we gaan zoeken hoe we andere wegen konden bewandelen. Zo lanceerden we een exclusieve collectie mondmaskers en breidden we ons portfolio uit met een casual collectie voor overdag, loungepakken voor thuis, een sportcollectie en zelfs badmode. Kleine capsule collecties in beperkte oplagen. Op een zondag zijn mijn man en ik in ons atelier gaan zitten en zijn we begonnen met de eerste prototypes. Dat heeft ons ertoe gebracht om voortaan niet meer met zomer- of wintercollecties te werken, maar in te zetten op wat op een bepaald moment hip&trendy is. Aangezien we onze eigen productie in huis hebben, kunnen we snel schakelen. En ook al creëer ik heel andere collecties, maatwerk is en blijft mijn corebusiness. Dat voelde vroeger soms wel anders als ik aan de lopende band voor Bekende Vlamingen galajurken ontwierp. Ik ging soms een beetje in overdrive.”

Het gezicht van jouw nieuwe casualwear collectie is Anouk Matton, de echtgenote van de bekende DJ Dimitri Vegas.


„Klopt, ik ontwierp ook haar trouwjurk en sindsdien ben ik nog meer fan van haar. Ze spreekt ook een jonger, dynamischer publiek aan voor onze nieuwe casual capsule collecties voor bijvoorbeeld festivals. Voor onze traditionele collectie spreken we eerder de rijpere, zelfzekere vrouw aan, die professioneel al sterk in haar schoenen staat.”

Limburg. Wat betekent dat voor jou?

„Limburg is mijn thuisbasis. Er is hier in Belgisch- en Nederlands-Limburg veel creativiteit. En die gastvrijheid is toch fantastisch. Ik hou ook van het lokale en probeer zoveel mogelijk in België te doen, tot het drukken van de prints.”

Waar droom je nog van?


„Mijn grote droom is artistiek directeur te worden bij een groot merk. Liefst Dior. Want hun filosofie is zich beter laten voelen en niet kijken op een metertje stof om dit te realiseren. Toen Raf Simons vertrok bij Dior heb ik mijn kandidatuur gesteld en zat ik bij de laatste drie. Helaas heb ik het niet gehaald. Maar wat niet is, kan nog komen hè.”

Wie zou dan op jouw catwalk lopen?

„Jennifer Lopez! Een fantastisch mooie vrouw! Niet dat iedereen topmodel moet zijn voor mijn creaties, want het is mijn job om vrouwen nog mooier te maken. Maar haar uitstraling is top!”

Je richt je nu ook op mannen en kinderen. „Zeker! De koppels die trouwen hebben tegenwoordig vaak al kinderen. En die kiezen dan vaak voor twinning. Een mini bruid of mini bruidegom, die samen met mama en papa de show stelen.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.