Home > Interieur > La Sensa, je droombruiloft die tot leven komt

La Sensa, je droombruiloft die tot leven komt

Weddingplanning staat op haar lijf geschreven en decoreren zit in haar bloed: Kirsten Delbressine staat aan het roer van La Sensa, een exclusief organisatiebureau dat bijzondere high-class bruiloften, privéfeesten en totaalconcepten creëert. Een van haar klanten: „Kirsten is iemand aan wie we onze droom konden toevertrouwen en die er overduidelijk voor zou zorgen dat het mooiste moment van ons leven zou lopen zoals het leefde in ons hoofd.”

Het kantoor van La Sensa in Maasmechelen is strak, clean en modern. Ook romantisch want eenmaal binnen spot je een sfeervol, hartverwarmend interieur met veel gebruik van hout, kaarsen, vazen en accessoires in poederroze – haast de huiskleur van La Sensa. Kirsten Delbressine (36), een pittige Limburgse tante, is een gevoelsmens. Een stijlvol en zachtaardig gevoelsmens. Op de witte muren hangen sfeerfoto’s van haar gerealiseerde evenementen. Van dromerige bruiloften tot communies, jubilea en babyborrels op toplocaties in binnen- en buitenland. Daar hangt een foto van de bruiloft van het petekind van de beroemde Belgische modeontwerper Dries van Noten, waar La Sensa een paviljoen plaatste  op het romantische domein Het Ringenhof. „Niemand mocht er met een vrachtwagen komen. We moesten een pad creëren van driehonderd meter om zo alles, van bestek tot aan de ovens, handmatig op de plaats te kunnen zetten,” gebaart Kirsten. Zie je die foto, dan begrijp je meteen wat ze doet: high-end droombruiloften (van Maastricht, Antwerpen, Knokke tot aan Rome en Portugal) tot leven laten komen. Hoe groot de uitdaging soms ook is.

Kirsten is een energieke vrouw, zelfverzekerd, betrouwbaar en perfectionistisch. Ze stelt klanten gerust, neemt zorgelijke dingen uit hun handen (en hoofden) – zonder dat ze de controle verliezen. Alle honderdvijftig feesten die ze de afgelopen acht jaar organiseerde deed ze op gevoel. Alsof het in haar natuur zit. Dit is wat ze altijd wilde, zegt ze, terugdenkend aan de tijd dat ze in de harde wereld van financiële dienstverlening verkeerde. Het bedenken van totaalconcepten voor feesten is waar ze goed in is. Ook blijkt: om dit beroep op een verfijnde wijze uit te oefenen, moet een wedding planner van alle markten thuis zijn. Een stevig en breed netwerk hebben, de juiste mensen bij elkaar brengen. Je moet organisatorisch, sociaal en probleemoplossend kunnen denken, onder druk kunnen functioneren en mensen goed aanvoelen. Daarnaast moet alles tot in de puntjes verzorgd zijn, buitengewoon gestyled en verwachtingen te boven gaan. „Een klant moet zich een gast voelen op zijn feest.”

Kirsten is een pionier in haar vak. Toen ze net met dit bedrijf begon was het van oorsprong Amerikaanse beroep weddingplanning nog vrij onbekend in België en Nederland. Ze moest zelf haar werkmethodes ontwikkelen. Daartoe behoren nu adviseren, organiseren, coördineren en stylen. Door de jaren heen ontstond er een trouw team van mensen om haar heen die haar helpen bij het realiseren van deze droomhuwelijken. Zoals bloembinders, een grafisch ontwerper, schrijnwerkers en personal assistants. De voorbereidingen voor een feest worden getroffen in een atelier van 700 vierkante meter in Stein, de voormalige groothandel van haar grootvader. In dat atelier staan alle materialen om high-end feesten te decoreren. Zoals luxe stoelhoezen en linnen van de merken Libeco en Ingrid Lesage, theelichten, stoelen, glaswerken en priëlen. En niet te vergeten bloemen. Heel veel bloemen. „Mensen kennen ons van de geraffineerde bloemstukken, die zijn essentieel voor een feest. Al heel snel maakten we die zelf.” Zo perfectionistisch als Kirsten is, gaat alles langs haar handen. Ze blijft gerust vierentwintig uur op de been to get the job done. Zolang de klant maar met volle teugen kan genieten van de voorbereiding en de dag zelf. „Een klant vroeg mij eens op de ochtend op de bruiloft of er geen stress behoort te zijn,” vertelt Kirsten lachend. Bij haar niet.

Maar uiteindelijk gaat niets boven de ervaring van de klanten. Die moet beyond expectations zijn. En dat is misschien ook wel Kirstens specialiteit: om een sfeer van romantiek te creëren, van onbevangenheid, waarin perfectie en relaxed genieten hand in hand gaan.

La Sensa | Kirsten Delbressine | www.la-sensa.be | Tulpenstraat 21, 3630 Maasmechelen | info@la-sensa.be
Fotografie: Anouschka Rokebrand

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu