Home > Mode en Beauty > Feestdagen: het retro mannenpak voor de trendy vrouw

Feestdagen: het retro mannenpak voor de trendy vrouw

Auteur: Stulina

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 1

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 2

Welkom bij mijn eerste modeblog voor Chapeau. Op maandelijkse basis neem ik u mee in mijn modereis door Limburg, waarbij elke maand een nieuwe place to be in de schijnwerpers wordt gezet met betrekking tot damesmode. Een reis waarin ik de authentieke modewinkels bezoek; zaken die iets extra’s te bieden hebben en u graag adviseren aan de hand van hun mode expertise.

De primeur gaat uit naar de modezaak Shaggy in Elsloo. Shaggy is al meer dan 10 jaar toonaangevend en heeft recentelijk een tweede filiaal geopend in Meerssen. Een kleine greep uit haar scala aan kwaliteitsmerken: Drykorn, Selected Femme, KAOS, Gustav, Rich & Royal, Selected Homme en Diesel. Het doel van Monique Lemmens, eigenaresse van Shaggy: om van u een eigentijdse, zelfverzekerde trendy man of vrouw te maken.

Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Monique voor projecten van mijn eigen modeblog. Ze is een expert op het gebied van advies, maar ook een toegewijde onderneemster met passie voor mode. Bij Shaggy binnenlopen betekent je thuisvoelen. Zo zal er een kop koffie of thee voor u klaar staan en nemen de verkoopsters de tijd om samen met u tot een passende outfit te komen.

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 4

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 5

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 6

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 7

De feestdagen staan voor de deur en langzaam beginnen we ons al te oriënteren voor een stijlvolle en feestelijke outfit. Daarom heb ik gekozen om dit smaakvolle traditionele mannenpak voor de vrouw onder de aandacht te brengen.

Waar komt het mannenpak voor de vrouw eigenlijk vandaan? Veel hiervan hebben we te danken aan de Franse stijlicoon Coco Chanel. In 1920 ontwierp ze het eerste pak speciaal voor vrouwen; met als achterliggende gedachte ze te stimuleren om hun professionele doelen na te streven. Omdat het zo’n grote hit werd, werd het pak al snel opgemerkt in de modewereld door de designers en verscheen het op alle catwalks. Retro kleding bepaalt dan ook meer dan ooit te voren het modebeeld. Het mannenpak is daar een voorbeeld van en wordt dan ook steeds vaker gedragen door de trendy en moderne vrouw van vandaag. Het is stijlvol en vrouwelijk en kan dan ook als perfecte outfit dienen tijdens de feestdagen.

De creatie die ik hier draag is van het exclusieve merk Gustav. Dat label staat bekend om vrouwelijke kleding met een luxe uitstraling en stijlvolle details. Zoals u ziet is het complete pak zwart met een mooie crèmekleurige afwerking, zowel in het jasje als in de broek. De kleine details zoals de rits aan het uiteinde van de broekspijp en de meerdere knopen aan het uiteinde van de mouw geven het pak iets extra’s. Om de outfit af te maken heb ik ervoor gekozen om zwarte moccasins eronder te dragen, maar ook een paar mooie hakken zal evenveel elegantie teweeg brengen. Creëer vooral de look waarbij u zich het prettigst voelt.

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 8

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 9

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 10

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen 11

Fashion Blog Stulinacom Het Retro Mannenpak Voor De Trendy Vrouw Tijdens De Feestdagen Omslagfoto

Wat is uw mening over het mannenpak voor de vrouw? Zou het een outfit zijn die u draagt tijdens de feestdagen? Laat het ons en de lezers weten

 

Liefs,

 

Stulina

 

De outfit, verkrijgbaar bij Shaggy in Elsloo: Gustav colbert, broek, crèmekleurig kanten truitje, crèmekleurig topje, moccasins

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.