Home > Mode en Beauty > Rademakers FF breidt herencollectie uit.

Rademakers FF breidt herencollectie uit.

Auteur: Janneke Grolleman

Het zijn de Lammy Dagen bij Rademakers FF in Sittard. Ook voor heren heeft Rademakers FF een breed assortiment aan leer- & lammycoats. Met ruimte voor persoonlijke designwensen en maatwerk. Tot en met 15 oktober stel je bij de Sittardse onderneming je eigen droomlammy samen, met keuze uit meer dan vijftig modellen, twintig verschillende kleuren en vele opties qua design.

Extra ruimte voor herencollectie
Rademakers FF staat van oudsher bekend om zijn uitgebreide collectie op maat gemaakte lammy coats. Eerder dit jaar onderging de zaak een verbouwing. Eigenaresse Helma Rademakers: ,,Met de verbouwing van de zaak luiden we een nieuwe periode in. We hebben de herencollectie uitgebreid en een eigen plekje in de winkel gegeven. Hierdoor is er nu ook voor heren een brede collectieopbouw aanwezig. Van een korte bikerjack tot een halflange mantel met een tijdloze reverkraag. Net als bij de damescollectie geldt ook voor de herencollectie: ‘elke man zijn eigen Rademakers’.”

De Rademakers man
De man die bij Rademakers FF shopt is een liefhebber van kwaliteit, maatwerk en shopgemak. Hij houdt van de unieke en authentieke uitstraling van natuurlijke materialen zoals lammy en leer. Hij kiest bewust voor draagcomfort en heeft oog voor milieu en duurzaamheid. Rademakers: ,,Hoe leuk is het als je weet dat jouw jas een volledig Europees product is en speciaal voor jou is gemaakt in ons eigen Limburg?”

Innovatieve cabrio- en pilotenjacks
Rademakers FF speelt met zijn collecties in op de laatste trends binnen de modewereld. Zo zien we dit najaar veel warme tinten terug in de herencollectie. Onlangs voegde Rademakers FF aan zijn lammycollectie lerenjacks van Heinz Bauer toe. Rademakers: ,,Een high-end leercollectie die in de loop der jaren wereldwijd naam heeft gemaakt met tal van innovatieve modellen cabrio- en pilotenjacks. Het gebruik van edel materiaal, innovatieve functies en hoogste kwaliteit tot in detail, geeft het unieke van deze luxe leercollectie weer. Elk stuk is ‘one of a kind’. Dat laatste wordt onderstreept door een uniek serienummer. Elke leren jack wordt zo een persoonlijk favoriet stuk, dat nauw verbonden is met de eigenaar.”

Duurzame mode
Rademakers FF vindt het belangrijk dat zijn producten onder eerlijke en goede omstandigheden worden gemaakt en geleverd. Rademakers: ,,Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals leer en lammy is onmisbaar voor duurzame mode. Leer- en lammyvachten zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dit in tegenstelling tot de alternatieven, zoals imitaties. Deze op oliebasis geproduceerde vezels zijn zeer milieuverontreinigend, breken niet af en eindigen uiteindelijk als microplastics in het milieu. Daarnaast hebben leer en lammy een lange levensduur. Het is daarmee bij uitstek een materiaal dat aansluit bij de evolutie van ‘fast fashion’ naar ‘slow fashion’.” Rademakers FF is aangesloten bij ‘Convenant duurzame Kleding en Textiel’. Rademakers: ,,Hiermee willen we aanduiden dat we transparantie belangrijk vinden, maar ook dat we aan alle eisen voldoen. We hebben een eerlijk verhaal te vertellen en dat willen we ook graag naar buiten dragen.”

Kwaliteit door pure passie
Een eigen atelier en meer dan vijftig jaar vakmanschap en kennis van de producten en productie, maakt dat Rademakers FF uniek is in Nederland. Rademakers: ,,We weten de weg naar de beste leveranciers voor de mooiste kwaliteiten, daarmee maken niet alleen een duurzame jas die er goed uitziet, maar weten we ook de perfecte pasvorm te creëren. Bij ons is de hoge kwaliteitsstandaard de maatstaf voor elke afzonderlijke creatie. Wij zeggen altijd dat kwaliteit geen toeval is, maar het resultaat van pure passie.”

______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu