Home > Mode en Beauty > SELF: duurzame passie in een potje

SELF: duurzame passie in een potje

Producten die je huid herstellen en laten stralen. Dat is de belofte achter het Belgische verzorgingsmerk SELF. Na een lange zoektocht naar natuurlijke producten die écht werken, besloot Isabelle Ulenaers uit Geel zelf het heft in handen te nemen. Haar passie, diepgaand onderzoek en een enthousiast team resulteren vandaag in een verzorgingslijn met respect voor de gebruiker én de natuur.

Zo’n tien jaar geleden werkte Isabelle nog als psychologe, gespecialiseerd in traumaverwerking. ,,Hoewel ik mijn werk heel graag deed, kriebelde het enorm hard om mij volledig op de oprichting van SELF te richten”, zegt Isabelle. Ze had altijd al interesse in natuurlijke producten, maar dat werd nog meer aangewakkerd toen haar dochtertje een moeilijke huid bleek te hebben. ,,Zelfs na ettelijke doktersbezoeken en urenlang zoeken naar goede producten op internet, bleef ik op mijn honger zitten. ‘Natuurlijk’ was niet altijd écht ‘natuurlijk’ en ook op vlak van duurzaamheid vond ik niet waar ik naar zocht.”

Isabelle besloot daarop om zelf dieper in de materie te duiken. Uiteindelijk vond ze het antwoord bij zichzelf. Een eigen verzorgingslijn die op een natuurlijke en duurzame wijze je huid doet stralen. Het toepasselijke SELF werd geboren.

Vijf jaar later is er een hele range aan SELF-producten beschikbaar. In de eerste plaats voor je gezicht. De dagcrème, nachtcrème, reinigingsmelk, scrub, maskers, lippenbalsem én zonnecrème zijn allemaal 100 procent vegan en halal, dus zonder alcohol. ,,Door het gebruik van de beste ingrediënten van moeder natuur, laten ze je huid voorzichtig herstellen en vernieuwen”, zegt Isabelle. ,,Ik krijg vaak voor-en-na-foto’s van klanten, die laten zijn dat hun acné volledig verdween door onze producten. SELF beschermt elke soort huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en gaat huidveroudering tegen. Zo ben je elke dag de beste versie van jezelf.”

Ook je lichaam verdient een zachte, maar effectieve aanpak. SELF heeft naast gezichtverzorging ook een body wash, body scrub, body butter en hand crème in zijn aanbod. Met kokosolie, argan, macadamia, aloe vera en sheabutter als hoofdingrediënten, heb je volgens Isabelle in no-time een babyvelletje.

Respect voor de natuur 

100 procent natuurlijk betekent voor Isabelle ook 100 procent respect voor de natuur. ,,Ik maak er prioriteit van om alles van A tot Z duurzaam te maken. Van de ingrediënten, tot de houten dopjes van de producten.”

Leveranciers kiest ze nauwkeurig uit. ,,Ecologie moet bij élke partner op één staan. Anders werken we niet samen. Zo zorgt SELF ervoor dat je bijdraagt aan het milieu. De ingrediënten zijn 100 procent vegan, de verpakkingen bestaan onder andere uit samengeperst afvalhout en zelfs het opvulmateriaal in de doosjes in volledig afbreekbaar.”

Isabelle’s WhatsApp staat altijd aan om klanten op weg te helpen in hun zoektocht naar het juiste product. ,,Op die manier krijgen we een echte connectie met ons cliënteel en kunnen we zelfs toekomstige ontwikkelingen baseren op hun vragen en noden.”

Benieuwd naar de SELF producten? Ga dan zeker eens kijken op naturalself.eu.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.