Home > Mode en Beauty > Huidverzorging met de paplepel ingegoten

Huidverzorging met de paplepel ingegoten

Auteur: Ellis Visser

Centre Beauté opende in 1973 de deuren, waarmee dit huidinstituut ruim 45 jaar aan expertise op het gebied van huidverzorging in huis heeft. Wat ooit begon als een eenmanszaak, is anno 2019 uitgegroeid tot een bedrijf met negen schoonheidsspecialisten en een cosmetisch arts op de payroll. Hier kunnen mensen terecht voor klassieke-schoonheidsbehandelingen, maar ook met de meest diverse huidproblemen weet het team van Centre Beauté raad. Eigenaresse Charlotte Maenen deed vijftien jaar geleden haar intrede in het bedrijf dat werd opgericht door haar moeder Anny Maenen. Ik sprak met haar over haar expertise, haar drive en het ondernemerschap.

Wat is je persoonlijke drive?
,,Ik houd van dit beroep. Ik ben in de wieg gelegd om mensen op hun gemak te stellen, te helpen en te verzorgen. Daarin staat gastvrijheid altijd voorop. De meisjes, dames, jongens en heren die in mijn stoel liggen, komen vaak met klachten waar ze al een tijdje mee lopen en waar ze graag van af willen. Ik zorg ervoor dat deze mensen zich op hun gemak voelen. Dat is zowel belangrijk voor mij als voor de klant. Uiteindelijk het gewenste resultaat behalen geeft mij een enorme boost. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.’’

Charlotte nam het bedrijf over van haar moeder Anny. Zij werkt op 75-jarige leeftijd nog steeds mee in de onderneming. Charlotte: ,,Het was geen verrassing dat ik in het bedrijf van mijn moeder zou gaan werken. Eigenlijk ben ik al heel mijn leven op een bepaalde manier bezig met dit beroep. Als klein meisje speelde ik met mijn vriendinnetjes ‘schoonheidsspecialistje’ en op latere leeftijd werkte ik in mijn vrije tijd mee. Mijn moeder heeft me overigens altijd vrijgelaten in de keuze om voor dit beroep te kiezen.”

Focus op trends
Toen Charlotte haar intrede deed in het bedrijf bestond het uit vijf personen. De afgelopen jaren heeft de onderneming een flinke groei doorgemaakt. ,,Verdere uitbreiding ligt wellicht voor de hand, maar het is in eerste instantie niet de bedoeling om verder te groeien in personeel. Ik leg liever de focus op goed inspelen op trends, daarin wil ik koploper zijn. Dat vind ik op dit moment veel belangrijker.”

De groei van de afgelopen jaren – zowel op het gebied van personeel als innovatie – heeft ervoor gezorgd dat de bezoekers van Centre Beauté veel diverser zijn geworden. ,,Dat vind ik toch wel het leukste aan mijn beroep. Er liggen mensen in mijn stoel voor anti aging behandelingen, maar ook jonge mensen met acneproblemen. Dat houdt je scherp en levert telkens andere gesprekken op.’’

Voorheen was er aan de voorzijde van het pand waarin Centre Beauté zit een drogisterij gevestigd. Dat paste niet bij de visie die Charlotte voor Centre Beauté had en dus besloot ze deze ruimte een andere invulling te geven. ,,De ruimte die vroeger drogisterij was, heeft nu de invulling van een luxere skin- en beautycare winkel gekregen. We verkopen hier de producten die we zelf tijdens de behandelingen gebruiken.’’

Wat zijn jouw specialismen?
,,Mijn moeder zei altijd dat ze als het ware in de huid van mensen kroop. Dat heb ik van haar overgenomen. Door de jaren heen heb ik me daar steeds verder in ontwikkeld – ervaring komt immers met de jaren. Ik stel vragen, kijk goed en bepaal uiteindelijk welke behandeling het beste bij mijn klant past. Het fijnste wat ik vind om te doen zijn de acne- en ontharingsbehandelingen, hier is het resultaat altijd heel goed zichtbaar. Geduld is hierin heel erg belangrijk, dat bespreek ik altijd uitvoerig met de klant voordat ik de behandeling start. We kunnen immers niet toveren.”

Wat doe je in je vrije tijd?
,,Die besteed ik zo veel mogelijk aan mijn zoon en dochter. Als zij school hebben, is het tijd voor een beetje me-time en duik ik de stad in. Lekker flaneren. Hoewel ik wel moet toegeven dat je als ondernemer toch eigenlijk altijd met je zaak bezig bent. Het is je drive, je way of life. Dat zet je niet zo maar even uit!”

Bekijk de website van Centre Beauté!

Centre Beauté Maenen
Valkenburgerstraat 37
6325 BK Berg en Terblijt

Fotografie: Anne Jannes

_____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu