Home > Mode en Beauty > WillyVossen ‘Een doosje met tranen van geluk’

WillyVossen ‘Een doosje met tranen van geluk’

Sam Wammes, sieradenontwerper en samen met Kim Vanhommerig eigenaar van WillyVossen, presenteert komend najaar zijn eerste eigen juwelenlijn, de S 1977. Een primeur. ,,Hier ligt echt een stukje van mezelf in.” En wat hem betreft is dit nog maar het begin.

Wammes, afgestudeerd als goudsmid, keert daarmee terug naar zijn roots. „Bij WillyVossen heb ik het ultieme platform voor mijn eigen creaties als ontwerper. Wat is er mooier dan dat?” 

Proefexemplaar binnen drie weken uitverkocht 

In december 2015 ontwierp hij zijn eerste eigen ring, de Ellips, als proefexemplaar. Het bleek een overweldigend succes; de ring was al binnen drie weken uitverkocht. 

The sky is the limit 

Wammes legt de lat heel erg hoog. „Mijn ontwerpen moeten perfect zijn. Er zit veel bloed, zweet en tranen maar ook jarenlange voorbereiding in deze juwelenlijn. Ik luister heel goed naar wat klanten willen. Zo ontstaan de mooiste ideeën. Dankzij de nieuwste hoogwaardige technieken kunnen wij tegenwoordig alles voor de klant maken. The sky is the limit. Ik zeg altijd ‘Kan niet bestaat niet’. Wij combineren als geen ander state of the art technologie met het pure ambachtelijke handwerk.” Kenmerkend voor een ‘echte Wammes’ is de rijke uitstraling en de verfijnde, exclusieve kwaliteit die niet alleen garant staat voor schoonheid met eeuwigheidswaarde maar ook levenslang draagplezier. 

De juwelencollectie: S 1977 
De S 1977 lijn heet niet zomaar zo. 1977 is zijn geboortejaar, de S staat voor de eerste letter van zijn voornaam maar symboliseert ook zijn Chinees sterrenbeeld, de Slang. Dit teken houdt van precisie, is artistiek begaafd en staat altijd open voor nieuwe mogelijkheden. Zijn juwelenlijn start met zeventien ringen, zowel solitaires als mémoires, uitgevoerd in goud, witgoud, rosé en geel goud met diamanten en andere edelstenen. Later wordt zijn collectie met meer modellen uitgebreid, zoals oorsieraden en hangers. Tegen Kerst zal er een limited edition komen van een ring met zwarte diamanten en in het voorjaar van 2017 komt er zelfs een gezamenlijke collectie van Wammes en Vanhommerig uit.

“Kenmerkend voor een ‘echte Wammes’ is de rijke uitstraling en de verfijnde, exclusieve kwaliteit.”

Een doosje met tranen van geluk
„Een vaste klant had een van mijn pilotringen voor zijn vrouw als verrassing gekocht. Toen ze in de zaak het doosje opende, was ze zo blij dat ze in tranen uitbarstte. Een andere klant zag dat en zei: ‘Geef mij ook zo’n doosje met tranen van geluk!’ Daar doe ik het voor!”

WillyVossen, Jewel & Time
Maastrichter Brugstraat 11-13, 6211 ES Maastricht, Nederland
+ 31 (0)43-325 30 55, www.willyvossen.com

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.