Home > Mode en Beauty > De beautyrituelen van schoonheidsspecialist Astrid Heesakkers

De beautyrituelen van schoonheidsspecialist Astrid Heesakkers

Auteur: Tedje van Gils

Schoonheidsspecialiste Astrid Heesakkers uit Weert is altijd bezig met de verzorging van haar klanten, maar hoe verzorgt ze zichzelf? En wat zijn haar ultieme beautytips?

Astrid wist toen ze klein was al dat ze een eigen schoonheidsstudio wilde. Tijdens haar opleiding voor schoonheidsspecialiste bouwde ze haar klantenbestand op en in 2014 (op 23-jarige leeftijd) werd haar droom werkelijkheid: ze opende haar eigen beautystudio in Weert. In haar studio kun je terecht voor exclusieve gezichtsbehandelingen met 24 karaat bladgoud en kaviaar. Ze is op dit moment de enige die dit aanbiedt in Nederland. Maar Astrid doet ook massages, hot stone behandelingen, peelings, epileren, harsen, visagie en nagels. Van alle markten thuis dus.

Beautyrituelen
Astrid vertelt dat het belangrijk is om je huid te reinigen. Dat doet ze dan ook twee keer per dag. ,,In de ochtend en in de avond. Ik reinig mijn huid met een cleaning gel en daarna breng ik lotion aan om de huid te sluiten. Vervolgens dagcrème om mijn huid te verzorgen. Als ik make-up draag, ga ik eerst voor een laagje primer om ervoor te zorgen dat mijn foundation goed blijft zitten. Daarna mascara en wenkbrauwpotlood, maar meer niet eigenlijk. Ik vind het belangrijk om er zo naturel mogelijk uit te zien. Als ik op stap ga, wil ik nog wel eens wat oogschaduw, eyeliner en blush gebruiken.”

In de avond heeft ze eigenlijk hetzelfde ritueel als in de ochtend. Een beautytip: ,,Gebruik nooit een watje om je gezicht mee te reinigen. Als je het product op het watje doet, verdwijnt bijna een kwart van de reinigingsgel in het watje. Hartstikke zonde! Breng na het reinigen een crème aan op je gezicht, dan kan die ’s nachts lekker intrekken.”

Nagelverzorging

Door haar beroep zijn Astrids nagels kwetsbaar. ,,Ik was mijn handen voortdurend en ik kom vaak in aanraking met water. Daarom heb ik acrylnagels. Hierdoor zijn mijn nagels stevig en hoef ik niet bang te zijn dat ze slap worden of afbreken. En ja, dat doe ik bij mezelf,” vertelt ze lachend. ,,Het duurde wel even voordat ik met mijn linkerhand mijn rechternagels kon doen, maar oefening baart kunst!” Nog een beautytip van Astrid: ,,Knip je nagelriemen nooit! Hierdoor kun je een ontsteking krijgen en ervoor zorgen dat de nagels niet meer mooi groeien. Duw in plaats daarvan je nagelriemen terug met een bokkenpootje.”

Tot rust komen
Inner beauty is ook beauty! Maar hoe kom je zelf tot rust als jij altijd degene bent die anderen verzorgt? Astrid gaat zelf ook gewoon naar een schoonheidsspecialiste. ,,Tja, dat kan ik helaas niet bij mezelf doen! En ik ga ook regelmatig naar de masseur. Door mijn werk is de kans op rugklachten aanzienlijk, dus probeer ik op deze manier klachten te voorkomen. Voor drukke periodes ga ik altijd naar de sauna, om mezelf helemaal op te laden zodat ik weer vol nieuwe energie er tegenaan kan gaan in mijn studio.”

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu