Home > Mode en Beauty > De mix van vakmanschap, kwaliteit en passie die van OLE LYNGGAARD een van de meest prestigieuze juwelenmerken ter wereld maakte

De mix van vakmanschap, kwaliteit en passie die van OLE LYNGGAARD een van de meest prestigieuze juwelenmerken ter wereld maakte

Toen goudsmid en juwelenontwerper Ole Lynggaard in 1963 een atelier huurde in Kopenhagen, had hij nooit durven dromen dat zijn werk zou uitmonden in een van de meest prestigieuze juwelenmerken ter wereld. Toch lag toen al alles op tafel om er een SUCCES van te maken. Vakmanschap, kwaliteit en een ongeziene passie. Dat is bijna zestig jaar later nog exact zo.

Het begon allemaal met hard werken, creativiteit en helder omschreven waarden. Vakman Ole Lynggaard deed zijn ding, maar liet niets aan het toeval over; hij had vanaf het prille begin een heldere visie. En daar plukt de ondernemer anno 2022 de vruchten van! OLE LYNGGAARD groeide uit tot een gevestigd luxemerk dat vrouwen over generaties heen elegantie, kwaliteit en uniek design brengt. „Het allermooiste van dit avontuur,” vult Lynggaard aan, „dat is dat mijn hele gezin de traditie voortzet.”

Het zit in de familie

De naam van het merk eert de pater familias, maar al snel kwamen er meer Lynggaards in het bedrijf. Zo uit dochter en geschoold goudsmid Charlotte haar creativiteit in haar rol als Creative Director en ontwerper. Ze verweeft vrouwelijkheid, edgy elegantie en natuurelementen in haar juwelencollecties. Zoon Søren Lynggaard is CEO. Ook hun beider echtgenoten zitten in het managementteam. Logisch dat je hun familiewaarden voelt in het bedrijf. Ondanks de duurzame groei blijven hun Scandinavische roots, jeugdige levenslust en waardevolle tradities steeds zichtbaar. „De kracht van traditie in samensmelting met frisse ideeën maakt voor ons het verschil”, zegt dochter Charlotte Lynggaard. „We doen niets dat onze waarden niet onderstreept, maar wel telkens met een open blik op vernieuwing.”

Natuur is eigenlijk de essentie van onze juwelencollectie. We halen kleine wonderen – zoals vormen en edelstenen – uit de natuur en verwerken ze in een prachtig kunstwerk dat klanten nog jarenlang koesteren’

Herkenbaar DNA

Dat staaltje Lynggaard-DNA herken je ook in de stijlvolle collecties. Altijd tijdloos met een twist. Elk sieraard weerspiegelt een unieke inspiratie en energie die het familiebedrijf aan zijn klanten wil doorgeven. Levenslust en speelsheid staan daarbij centraal, met een opvallende knipoog naar ‘moeder natuur’. „Natuur is eigenlijk de essentie van onze juwelencollectie. We halen kleine wonderen – zoals vormen en edelstenen – uit de natuur en verwerken ze in een prachtig kunstwerk dat klanten nog jarenlang koesteren. Aangezien ik als kind veel buiten ben geweest en de natuur me intrigeert, is het een voorrecht om dat als onuitputtelijke inspiratiebron te kunnen gebruiken”, aldus de gedreven creatieve directeur. Na de ontwerpfase maken hun meester-goudsmeden de vertaalslag van idee naar werkelijkheid. Met meer dan veertig vakmensen in dienst zijn ze het grootste juwelen- atelier van Scandinavië.

Internationaal succes

De handgemaakte juwelen met achttien karaat goud, natuurlijke vormen en schitterende edelstenen worden wereldwijd gewaardeerd door kwaliteitsbewuste vrouwen. Dat bewijzen de meer dan driehonderd retailers die het merk verdelen, over continenten heen. OLE LYNGGAARD heeft ook al enkele flagships-winkels in Scandinavië en Sydney, en opent volgens planning dit jaar nog in Parijs, München en Singapore. En goed nieuws: dankzij het grote succes van het merk in de Benelux, staan ook onze landen hoog op het lijstje voor een eigen winkel.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.