Home > Mode en Beauty > 7x fashiontrends die snel zullen verdwijnen

7x fashiontrends die snel zullen verdwijnen

Auteur: Yoëlle Smith

Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur met booming fashiontrends. Ondertussen is de Chapeau-redactie druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor het septembernummer, hét modenummer van het jaar. Daarin houden we jullie op de hoogte van de laatste trends in modeland. Maar ook willen we jullie behoeden voor de trends die écht niet meer kunnen. Want: zoals onze moderedactrice Yoëlle altijd zegt: ‘de modeflater komt later’. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen hierbij zeven trends die het komende modeseizoen niet meer gaan halen:                                                    

 1. Furry flipflops
  We weten allemaal dat wispelturigheid een millenial dingetje is, maar slippers met bont is echt een gevalletje van niet-weten-wat-je-wilt. Toen de eerste designers ermee kwamen, in 2016, was het wel grappig, maar nu we de 10 euro-variant spotten van illegaal, Chinees konijnenbont (gedragen onder een joggingbroek) in de meest laagdrempelige supermarkt… zeggen wij van Chapeau: dikke NO!
 2. Skinny jeans
  Ideaal voor een vrouw om haar rondingen te tonen. Desalniettemin plaatsen we deze voor aankomend seizoen in het hokje ‘basic’. Ga voor een vrouwelijke flared jeans of een wijder model met uitlopende pijpen. Ben je meer een tomboy? Stijl dan je nonchalante look af met een mom jeans.
 3. Maxi dress
  Tenzij het een galajurk betreft laten we deze gewoon over aan Jomanda en de wannabe hipstermeiden die voor het eerst naar Ibiza gaan. Niet. Meer. Doen.
 4. Chokers
  Met name door de Kardashians een heuse trend geworden begin 2016. Nu ook moeders met kort pittig haar beginnen met veters rond hun halslijn te knopen houden wij deze trend liever voor gezien.

                                                           Bron: Instagram

 1. Off-shoulder
  Heel 2016 en op elke hoek van de straat verkrijgbaar. Waarschijnlijk heb je al een kast vol, maar dit is een goed moment om te stoppen.
 2. Trashed jeans
  Heel hot in 2017, heel not in 2019.
 3. Real fur gaat te fur
  Bont is hedendaags not done.
  Hoewel Stelly McCartney het al jaren achterwegen laat volgens haar vegan-beleid, beginnen nu dan ook eindelijk andere high-end merken te volgen. Zo laten onder andere Gucci, Givenchy en Calvin Klein deze winter zien hoe prachtig namaakbont kan zijn.

                                                         Bron: Givenchy (Faux fur), Estrop Barcelona

__________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu