Home > Mode en Beauty > Het Gezicht van Limburg 2016

Het Gezicht van Limburg 2016

De 18-jarige Joelle Smith uit Venlo is gisteren tijdens de finale in het Holland Casino op de Cauberg in Valkenburg verkozen tot ‘Het Gezicht van Limburg 2016’. De modellen-wedstrijd Het gezicht van Limburg is een initiatief van Chapeau Magazine en Sessibon. De opzet is een platform te bieden aan jonge, ambitieuze Limburgse talenten, van wie de passie afstraalt, met de bedoeling ze in (of op de cover van) Chapeau te laten stralen. Maten, lengtes en catwalk-ervaring zijn daarbij van ondergeschikt belang, waardoor je spreken kunt van een uniek opstapje naar een modellen-carrière.

Gedurende de voorrondes de afgelopen maanden in Venlo (Theater de Maaspoort), Roermond (Hotel Dux) en Maastricht (Kruisherenhotel), zijn tientallen kandidaten langsgekomen. Een professionele jury selecteerde daaruit tien kandidaten, die gisteren in de finale stonden. Uit deze selectie werden zes dames gekozen, die elk een pagina krijgen in de zomereditie van Chapeau Magazine. Uit hun midden werd vervolgens weer de winnares gekozen: ‘het Gezicht van Limburg’: Joelle Smith uit Venlo. 

,,Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ik ben er superblij mee! Ik ga zeker mijn uiterste best doen om een volwaardig gezicht van Limburg te zijn”, reageerde Joelle na de bekendmaking.  

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

 

De winnares komt op de cover van de zomereditie van Chapeau Magazine te staan. Daarnaast zal ze het komend jaar als Limburgse ambassadrice aanwezig zijn bij diverse evenementen en uiteraard ook online te volgen zijn. Via Sessibon ontvangt de winnares een portfolio, diverse trainingen en mogelijkheden tot betaalde opdrachten.  

De verkiezing werd beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit:

          Hugo Thomassen, fotograaf en hoofdfotograaf van Chapeau

          Miranda Reijnders, vormgeefster en styliste.

          Elise Crutzen, mode-journalist voor oonder meer Chapeau en Harpers Bazaar

          Gina Deckers, Sessibon

–          Bart Canini, Overtime 

,,We waren zeer verrast door de kwaliteit van de deelnemers, hieruit blijkt nogmaals dat er voldoende mooie Limburgse dames rondlopen. Maar dat wisten wij uiteraard eigenlijk al lang”, aldus Gina Deckers van Sessibon. ,,De jury was vrij unaniem over Joelle. Ze is wellicht niet het ‘standaard’ Limburgse gezicht, maar ja, wat is standaard? Ze is geboren in Venlo, opgegroeid in Venlo, ze ademt Venlo; kortom hoe Limburgs kun je zijn?”

Hugo Thomassen en Miranda Reijnders waren zeer onder de indruk van de lijnen en de karakteristiek van het gezicht van Joëlle, dat ze bestempelen als uniek en zeer speciaal. Het nieuwe model zal van de cover van de zomereditie afspatten, verwachten de fotograaf en de styliste. ,,En dat was dan ook de insteek van de wedstrijd. Een Limburgs talent op de cover. En in die doelstelling zijn we zeker geslaagd.”

De editie van Chapeau Magazine met Joelle Smith op de cover ligt over twee maanden, vanaf 4 jul, in de winkel. 

Foto’s: Olga van Borren 

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu