Home > Mode en Beauty > Let’s freeze that fat!

Let’s freeze that fat!

Auteur: Cynthia Reekmans

Eerst en vooral mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Ik wensen jullie veel moois, maar vooral een goede gezondheid.  En bij een nieuw jaar, horen natuurlijk goede voornemens. Zo ging ik deze week al een keertje naar de fitness en het is overduidelijk, iedereen heeft er weer (even) zin in.

Maar misschien vecht jij – net als ik – al jaren tegen die laatste kilo’s, dat laatste kwabje op je billen, die laatste blijvend zittende buik. Ook ik heb op bepaalde plaatsen wat hardnekkig en overbodig vet zitten, vind ikzelf. Begrijp me niet verkeerd: over het algemeen ben ik blij met hoe ik eruit zie. Na twee zwangerschappen had ik nooit durven dromen dat het nog ooit goed zou komen, al is hier en daar wel wat blijven hangen.

Ik heb een panische angst voor operaties, narcoses en naalden, dus een liposuctie is voor mij geen optie. En aangezien ik al uren heb gezweet en gezwoegd om dat hardnekkige vet te verbranden, zonder gewenst resultaat, was het tijd om het vet te bevriezen.  Ja, je leest het goed, bevriezen. En dat kan met Lipofreeze.

Bij The Healthy Affair in Hasselt kun je je vet laten bevriezen. Eigenaresse Michèle Thissen legt uit hoe het allemaal in z’n werk gaat. Eerst word je opgemeten en kijkt Michèle welke zones kunnen worden aangepakt. Ik koos voor de buik, omdat ik daar nog wat extra’s van de zwangerschap cadeau heb gekregen. Nadien krijg je een ijskoude doek op je buik, waarna een toestel op het doek wordt geplaatst. Een soort trechter zuigt je buik omhoog en trekt zich vacuüm. Eerst warmt het toestel lichtjes op om de huid soepel te maken. Daarna verlaagt de temperatuur tot -11 graden Celsius, waardoor de vetcellen kristalliseren en afsterven. Dit natuurlijk proces heet Cryo-Apoptosis. Het is uiteraard niet zo dat je onmiddellijk al je overtollige vet kwijt bent en met een strakke buik weer buiten gaat: het duurt vier tot zes weken eer je lymfesysteem de vetcellen heeft verwijderd. Dan is ook het echte resultaat pas zichtbaar en kun je een tweede behandeling doen. Voor een duidelijk en blijvend resultaat heb je drie sessies van negentig minuten nodig.

Vier weken geleden ben ik voor de eerste keer geweest. De behandeling op zich valt super mee. Je voelt het een beetje tintelen, maar het is niet pijnlijk. Nu, misschien was mijn timing niet zo schitterend, want met die feestdagen wordt je bioritme natuurlijk overhoop gehaald. En eet en drink je meer dan anders. Toch merk ik al een verschil. Volgende week volgt de tweede sessie en ik beloof jullie het resultaat mee te geven in een van mijn volgende blogs.  Toch wou ik het bestaan van deze behandeling nu al even meegeven, want met die goede voornemens, kan ik me voorstellen dat veel mensen op zoek gaan naar alternatieven om het vet te bestrijden. En als jij net als ik schrik hebt van pijnlijke operaties, kan dit misschien wel een oplossing zijn voor jouw probleem.

In dit filmpje kan je zien hoe het in z’n werk gaat.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

________________________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu