Home > Mode en Beauty > Zonder groen haar de vakantie in

Zonder groen haar de vakantie in

Maandag mocht ik in het subtropisch zwemparadijs Lago Pelt Dommelslag de nieuwste attractie openen: de RED VORTEX. Als eerste mocht ik door deze nieuwe spectaculaire glijbaan glijden en ik kan je verzekeren: met deze uitbreiding is het recreatief zwembad in combinatie met de wellnessfaciliteiten, de ultieme bestemming voor een dagje vakantieplezier voor alle leeftijden.

Ik ben altijd een waterrat geweest. Als we vroeger naar Spanje op vakantie gingen, zochten we meteen naar een waterpark of glijbanencomplex om de ganse dag de meest spectaculaire exemplaren uit te testen. Je vond me altijd in het water.  Zo ook die zomer in 1994, toen ik met mijn ouders en zus op vakantie ging naar Almeria. Vol enthousiasme sprongen we in het water en we amuseerden ons te pletter.

Maar die week waren we ook een aantal dagen te vroeg in het water gedoken, vóór de effectieve officiële opening van het zwembad. Het water zat op dat moment nog vol met javel, chloor en andere producten om het water proper te houden. Met als gevolg: een aanslag op mijn lange blonde haren. Na enkele dagen schoot er bijna niets meer van over. Mijn haar zag groen, was elastisch als het nat was, en brak als het droog was. Dus trok mijn moeder – radeloos – met mij naar de dichtstbijzijnde kapper.

‘No problema, no problema’. Ik hoor het de typisch Spaanse vrouw nog zeggen. ,,Dat gebeurt hier dagelijks en is de normaalste zaak bij blonde meisjes. Ik heb er een middeltje voor.” 

Maar al gauw bleek, dat dat papje bij mij geen effect had. Na enkele wasbeurten, haalde ze haar schaar boven en maakte van mijn lange haren en korte bob. Dat trok toen zogezegd op het kapsel van Kelly uit Beverly Hills 90210. Maar dat was natuurlijk gewoon een uitvlucht om me te troosten. Weg haar waar ik zolang voor had gespaard. En zelfs het haar dat nog op mijn hoofd stond, zag groen. Alles heb ik geprobeerd, om die groene schijn eruit te krijgen. Ik heb mijn haar gewassen met citroen, met tomatenketchup, met allerlei shampoos, maar het ging er maar niet uit.

Het ergste was, dat ik na die zomer voor het eerst naar de middelbare school moest. Voor het eerst naar de grote school en voor het eerst met jongens in de klas. En dat met een korte kop haar, dat nog eens groen zag bovendien. De jongens op de bank achter mij, hadden het al snel in de mot. ,,Die heeft groen haar,” lachten ze.  Dus heb ik die eerste schooldag nog maar eens een hele bus tomatenketchup over mijn haar gegoten. 

Na enkele maanden ging de groene schijn er stilaan uit. Sindsdien let ik dus extra goed op om in een zwembad te duiken.

En die jongens achter me op de bank? Die zijn uiteindelijk mijn beste vrienden geworden.

Meer info over Lago: www.lagopelt.be

__________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu