Home > Mode en Beauty > Yoëlle's Mode > Stukje L.A. in Maasmechelen Village

Stukje L.A. in Maasmechelen Village

Scheen de zon, dan zou het bijna écht zijn alsof we ons in Beverly Hills bevonden. Maar helaas is het een regenachtige dag als ik het Anastasia-event bezoek in Maasmechelen Village. Het weer wordt gecompenseerd door de rosékleurige Moët & Chandon die voor ons klaarstaat. Daarnaast krijgen we bij aanvang direct een paraplu én mondkapje aangereikt om het shoppen zo comfortabel mogelijk te maken.

Never let the rain stop you from reaching your goals or shopping ; ) Een uitnodiging die ik niet kon laten liggen en waarvoor ik twee afspraken verplaatst heb… want een van ‘s werelds grootste make-up-masters opent haar eigen pop-upstore in Maasmechelen Village. We hebben het over: Anastasia Beverly Hills.

Beautylovers zullen ongetwijfeld weten over wie ik het heb. Anastasia is een begrip in de beautyindustrie. Samen met Huda Beauty en MAC Cosmetics staat zij in de top 3 van grootste beauty brands ter wereld. Daarnaast neemt ze met een kleine 20,2 miljoen volgers op Instagram de tweede plaats in van ‘s werelds grootste make-up merken.

Anastasia Soare, een van oorsprong Roemeense dame, is gevestigd in Los Angeles. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in een beautysalon, opende ze uiteindelijk in 1997 een klein winkeltje in Beverly Hills en specialiseerde zich in wenkbrauwen. Wat haar anders maakte, was dat ze als één van de eersten oogschaduw gebruikte om wenkbrauwen vorm te geven. Haar allereerste klant was niemand minder dan Cindy Crawford. Daarop volgde uiteraard veel mond-tot-mondreclame. Maar het begon pas écht storm te lopen na haar optreden bij de Oprah Winfrey Show waarbij ze Oprah’s wenkbrauwen live on air the Anastasia way’ ging epileren en shapen.

Het afsprakenboekje op North Bedford Drive werd voller en voller. Iedereen sprak over ‘dé wenkbrauwvrouw uit L.A.’. Vandaag de dag kun je nog steeds in haar originele boetiekje in Beverly Hills een afspraak maken voor je wenkbrauwen. Je staat dan wel eerst een half jaar op de wachtlijst… Tja, je moet er wat voor over hebben zullen we zeggen.

In de pop-upstore epileren ze geen wenkbrauwen zoals in de originele salon. Wel zijn hier de mooiste make-up producten van Anastasia gestald voor een scherpe (outlet) prijs. Het laatste decennium heeft ze ook bizar veel bekendheid gekregen door haar cosmeticalijn, doordat haar make-up van zeer hoge kwaliteit is en veel wordt gebruikt door bekende make-up artists en YouTube Beauty Vloggers.

Prada voor een prikkie

Laat ik als moderedacteur vooral niet vergeten te vertellen dat Maasmechelen Village perfect is voor designershoppen. Mijn favoriete stores in de MMV zijn Versace, Prada en Sandro Paris.

De Prada store is nog vrij nieuw en ziet er exact uit als de Prada winkels buiten de Village. Dit doet het hart van menig modemeisje overslaan: de luxe van een Prada-store in Milaan tegen een gereduceerde prijs. Wat me zelfs opviel was dat er tassen in de Maasmechelen Village Prada store lagen voor een gereduceerde prijs die nog vol geprijsd in de Prada stores buiten de outlet liggen. Dit is vrij uniek op designer outlet gebied. Verder kan ik niet wachten om Kate Spade en Pinko te bezoeken die hun deuren momenteel ook hebben geopend in de village. Beide merken zijn super hip en kleurrijk.

Daar shoppen een ware sport is, moet natuurlijk ook de stevige trek goed gestild kunnen worden. Voor mij als bourgondische Limburgse kijk ik daar extra kritisch naar. Ik moet zeggen dat ik er een hekel aan heb als er ergens alleen maar slecht eten te vinden is. Maar Maasmechelen Village heeft talloze fijne opties. Mijn favoriet is toch wel Le Petit Belge, een leuk restaurant waar ik standaard voor de salade Niçoise ga (normaal ben ik totaal niet van de salades, maar deze!) met als side dish de zoete aardappel frietjes met truffelmayo. Een mooi glaasje wijn om al dat shoppen af te blussen en voilà. Simple, but millenial classic.

De Anastasia Beverly Hills pop-up store is geopend tot en met 4 oktober 2020

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.