Home > Mode en Beauty > Dit is FASHIONCLASH 2017

Dit is FASHIONCLASH 2017

Auteur: Elise Crutzen

Het internationale modefestival FASHIONCLASH is zo goed als klaar voor het vierdaagse modefestijn. Met dit jaar als thema ‘Fashion Makes Sense’ zijn dit drie momenten om naar uit te kijken.

De oplettende kijker ving afgelopen zaterdag al de eerste glimp op van FASHIONCLASH 2017 ‘Fashion Makes Sense’. De meest progressieve, modegetinte processie die je ooit ter wereld zult aanschouwen, trok namelijk door hartje Maastricht.

Een andere kleurrijke compositie nam plaats op de steile trapjes van Entre Deux. De hoofdrol was voor de vier MAFAD-afstudeerders Carolin Marx, Lise van Wetten, Karlijn Krijger en Johanna Hehemeyer-Cürten. Zij zullen aanstaande vrijdag voor de ogen van honderden modeliefhebbers afstuderen.

1. Afstudeershow MAFAD
Met aan hun zijde onder andere de internationale modepers (denk: Kaltblut Magazine, Volkskrant, Vogue Italië) is de afstudeershow van de kunstacademie op vrijdagavond best wel een spannend moment voor de modestudenten. Een visitekaartje, dat ze in luttele minuten op geheel eigen wijze mogen tonen op het FC-podium in de SAMDecorfabriek. Chapeau Magazine mag ook dit jaar weer de trofee ‘Chapeau Talent of the Year’ uitreiken. Vorig jaar was dat aan de talentvolle Limburgse Domino Vugts, die via een innovatieve collectie en met een bijzonder eigen handschrift de powerwoman van het jaar 2016 toonde.

Elise Crutzen (modejournaliste), Domino Vugts, Xavier Cortenraedt (Brandmanager Chapeau Magazine)

2. Opening Forza Fashion House
Op donderdagavond opent dan eindelijk het Forza Fashion House. En wel op de tweede verdieping van het Labgebouw/Het Radium (Lage Frontweg 2A), de plek die straks zal fungeren als het kloppende modehart van Maastricht – en van heel de wereld – op het snijvlak van awareness en talentontwikkeling in de mode-industrie. Het huis zelf zal op donderdag nog niet ingericht zijn, maar als kijker krijg je wel al de kans om binnen te spieken waar straks (van horen zeggen: na de zomer) onder andere de vele fashion talks, de modeshowroom met collecties van internationale ontwerpers, en andere modegerelateerde evenementen zullen plaatsvinden. Ook zal op deze plek  officieel, en op theatrale wijze, het festival geopend worden.

3. Side-program
FASHIONCLASH kruipt ieder jaar dieper in de aderen van Maastricht. Zo zijn er van vrijdag tot en met zondag verschillende activiteiten door heel de stad. Op zaterdag toont de lokale ontwerpster Ebby Port haar collectie in de Jan van Eyck Academie, daar waar ze normaliter zelf de zeefdrukken voor haar kledingstukken maakt. Op diezelfde plek ook een performance van Rosanne van Wijk. Bij Thiessen Wijnkoopers is er de expositie ‘MAFAD FACES TOMORROW’ en in Marres de performance ‘Future Petroleum’ van Annika Kappner. In de SAMDecorfabriek zijn er uiteraard de modeshows op vrijdag en zaterdag (van talenten uit wel 24 landen), maar ook het Fashion Makes Sense LAB, fashion talks en een designer markt.

Uiteraard is het hele modeprogramma een unieke ervaring. Het enige in haar soort, over de hele wereld. De plek waar je nieuw talent ontdekt, maar ook stevig nadenkt over wat mode eigenlijk is. Kun je er niet bij zijn, blijf dan op de hoogte via het modejournaal ‘Fashion Report’, te zien via onder andere de websites van Chapeaumagazine.com en 1Limburg.

Voor meer informatie over de tijdstippen, het programma of de locaties aangaande het Fashionclash Festival bezoek je hun website: www.fashionclash.nl.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.