Home > Mode en Beauty > De beautyrituelen van Daniëlle Kroon

De beautyrituelen van Daniëlle Kroon

Auteur: Tedje van Gils

Geneeskundestudente en model Daniëlle Kroon won in juni  dit jaar de wedstrijd Het Gezicht van Limburg. Maar wat zijn eigenlijk haar beautyrituelen en hoe verzorgt ze zichzelf?

Beautyrituelen
,,Ik draag niet heel veel make-up”, vertelt Daniëlle. ,,Als ik naar de universiteit ga, draag ik geen make-up en daar heb ik totaal geen probleem mee. Als ik op stap ga met vriendinnen, vind ik het wel heel leuk om me lekker op te tutten. We spreken dan expres al een uur van tevoren af om te make-uppen en onze haren te doen. Ik draag bijna nooit oogschaduw. Ik heb twee verschillende kleuren ogen en ik vind het lastig welke kleur ik dan aan moet brengen! Als ik ergens naartoe ga, heb ik nooit make-up bij me. Alleen Labello voor onderweg om mijn lippen zacht te houden, that’s it.”

Handmodel
Naast het reguliere modellenwerk dat Daniëlle doet, is ze ook nog handmodel. Maar hoe zorgt ze er nu voor dat haar handen en nagels altijd goed verzorgd zijn? ,,Ik vijl mijn nagels één keer per week om ervoor te zorgen dat er geen scheurtjes in komen. Ik draag expres geen nagellak, daar worden mijn nagels alleen maar broos van. Bovendien mag ik ook geen nagellak dragen op mijn studie. Als ik het een keer op moet voor een shoot, haal ik het er daarna meteen weer vanaf.”

Beautytips van een model
,,De beste tip die ik heb is: was je handen voordat je je dagcrème aan gaat brengen. Dan zorg je ervoor dat je dagcrème altijd schoon aangebracht wordt, in plaats van met vieze handen waar je net je boterhammen mee hebt gesmeerd. Ik reinig mijn huid altijd goed, ’s ochtends en ’s avonds. Dat is zo belangrijk! Verder hars ik mijn lichaam. Kost even wat tijd, maar dan ben je er wel twee weken vanaf. En voor het modellenwerk is het wel heel handig, want dan hoef je daar tenminste niet over na te denken.”

Inner beauty is ook beauty
Om jezelf mooi te voelen aan de buitenkant, moet je je ook fijn voelen aan de binnenkant. ,,Mensen vinden het moeilijk om complimentjes te accepteren. Mijn tip: doe het gewoon! En geef ook eens een compliment aan iemand anders. Grote kans dat je er dan ook een terugkrijgt.”

De geneeskundestudent, die voor haar studie van Voorschoten naar Maastricht verhuisde, is niet graag alleen. ,,Ik ontspan echt niet door in mijn eentje een boek te lezen op de bank. Wandelen op het strand met mijn vrienden en familie vind ik het fijnste dat er is. Genieten van de momenten met mijn dierbaren, daar word ik écht gelukkig van.”

Sportrituelen
Het grote vooroordeel over modellen die vijf keer in de week in de sportschool staan klopt niet, en dat bewijst Daniëlle. ,,Ik heb een fitnessabonnement. Maar daar is ook alles mee gezegd, haha! Ik ben wel van plan om weer één keer in de week te gaan sporten, maar ik heb echt iemand nodig die me van de bank af trekt. Anders ga ik niet. Maar het stomme is: ik voel me na het sporten altijd wel heel voldaan.”

Lees de interviews met de 6 finalisten van de wedstrijd Het Gezicht van Limburg in de nieuwste Chapeau Magazine

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu