Home > Mode en Beauty > Lise's Mode > Kiki Niesten opent ‘voor iedereen’-winkel in Maastricht

Kiki Niesten opent ‘voor iedereen’-winkel in Maastricht

,,Wil je het zien? Het is een práchtig pand, moet je echt even zien.” En hup, daar lopen we de deur uit, steken de drie meter die de Stokstraat breed is over, om vervolgens pal aan de overkant naar binnen te stappen. Hier, op nummer 29, opent binnenkort de derde winkel van Kiki Niesten.

Het is niet dat de onderneemster per se nadacht over een nieuwe winkel, over nóg een winkel in haar zo geliefde Stokstraat. Maar toen het pand – voor Kiki Niesten een bijzonder pand, waarover later meer – aan de overkant vrijkwam, groeide er toch iets van vastberadenheid in haar hoofd. Nu zijn de ramen afgeplakt en mag iedereen weten dat er een nieuwe Kiki in aantocht is.

Stokstraat

Met diezelfde vastberadenheid opende ze 45 jaar geleden haar eerste winkel; de alom bekende high-end designerwinkel in de Stokstraat. Niesten, toen nog werkzaam in de logopedie, wilde destijds niet zomaar een kledingwinkel openen, maar een kledingwinkel-in-de-Stokstraat. Dat was een harde eis – als het niet kon in de Stokstraat, dan helemaal niet.

Hetzelfde gaat op voor het winkelpand op nummer 29. ,,Het is een fantastisch pand. Kijk die plafonds, en die ramen! En wat het voor mij extra bijzonder maakt: dit pand is van Herman Zeekaf geweest. Hij was jarenlang mijn vaste binnenhuisarchitect. Iedere spijker in de winkel of bij mij thuis in Knokke komt uit de koker van Herman. Tot zo’n veertig jaar geleden was dit pand van hem, dus dat geeft het – althans voor mij – extra glans.”

Kiki Niesten

Kiki-concept

Er moest en zou dus iets gebeuren met dit mooie (beschikbare!) winkelpand. Maar met welke invulling, dat was nog niet helemaal duidelijk. Eerst dacht Niesten er nog even over om Kiki’s Stocksale, twee deuren naar rechts, te verhuizen naar het nieuwe pand, maar tegelijkertijd groeide het idee van een nieuw Kiki-concept. Een toegankelijke, drempelloze Kiki Niesten. Want dat sommige mensen een drempel ervaren (of beter: inbeelden) bij haar oudste winkel, dat riedeltje kent ze nu wel.

,,Onze winkel blijft wat het is en zoals onze klanten van ons gewend zijn. Een paar merken, zoals Aspesi, Closed, Kassl en Wandler, zullen we verhuizen naar de nieuwe overkant. Dat geeft ons enerzijds ruimte voor nieuwe merken en anderzijds kunnen we bestaande collecties wat royaler presenteren. En misschien richten we het iets meer concept-achtig in. Met meubels, literatuur en geurtjes, maar géén gummetjes, slijpertjes en potloden hoor.”

Speeltuin

Binnenhuisarchitect Maurice Mentjens, die tijdens het gesprek ook even komt binnenwandelen met tekenmappen onder zijn arm, heeft inmiddels het stokje van Zeekaf overgenomen. ,,Leuk toch, die reuring van de bouwvakkers’’, roept Niesten boven het hamertikken en het boren uit. Want als het pand met winkel op de begane grond en drie etages voor fotostudio en kantoor íets is voor Kiki, dan is het een speeltuin. ,,Ik doe mijn werk hartstikke graag. Dit – wijzend om zich heen – dít is mijn pretpark en die breid ik nu uit met nog een attractie. Leuk hè.”

De nieuwe winkel van Kiki Niesten opent naar verwachting eind juni (en tip voor mensen met een passie voor mode: er zijn nog vacatures).

Stokstraat 28-32, Maastricht (NL) – kikiniesten.nl 

Kiki Niesten
show auteur

Auteur: Lise Steegmans

Modeliefhebber met een grote schrijfpassie

Lise Steegmans

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.