Home > Mode en Beauty > Met Donsje is Maastricht een luxe kinderwinkel rijker

Met Donsje is Maastricht een luxe kinderwinkel rijker

Moeders, tantes, oma’s, vaders, ooms en opa’s opgelet: het populaire kindermerk Donsje is neergestreken in de Stokstraat in Maastricht.

In het pand waar voorheen Maison Louis gehuisvest was – dat inmiddels is neergestreken naast Scapa aan de Havenstraat – heeft na een grondige verbouwing kindermerk Donsje zijn intrek genomen. Voor wie nog niet bekend is met Donsje: dit luxe kindermerk begon ooit als babymerk en werd bekend door de snoeperige kinderschoentjes met oortjes. Inderdaad: oortjes van beertjes, konijntjes, hondjes vast gestikt op snoezige schoentjes van echt leer.

De schoentjes bleken ideaal voor de eerste babystapjes. Ze werden alom geliefd bij ouders die houden van mode, maar niet van poespas. Na de iconische dierenschoentjes volgden de accessoires, gevolgd door een kledinglijn die al net zo herkenbaar is: minimalistisch doch schattig, in een neutraal kleurenpalet. Inmiddels is de collectie al lang niet meer alleen voor baby’s: ook kinderen tot en met acht jaar kunnen bij Donsje terecht.

Daarmee is de collectie groot genoeg om er een winkel mee te vullen. Het merk opende in 2019 zijn eerste flagship store aan de Willemsparkweg in Amsterdam. Later volgden winkels in Düsseldorf en Antwerpen. En nu dus Maastricht, waarbij het monumentale pand na een grondige verbouwing perfect aansluit bij de uitstraling van het merk: klassiek, ingetogen en tijdloos. Denk aan een prachtige zwart-witte geruite tegelvloer, antieke meubels van hout en een warm spel van licht. Ontworpen door Florentine Slingeland, die toevallig ook het merk oprichtte en ook de collecties voor haar rekening neemt.

Dit seizoen shop je er uiteraard de festive collections, geschikt voor doop, bruiloft of communie. Gloednieuw in de collectie is de jeans-lijn, die nog niet eerder een onderdeel was van Donsje. Denk aan klassieke spijkerjasjes en spijkerbroekjes zonder tierelantijntjes – helemaal in hoogwaardige Donsje-stijl.

Stokstraat 41-45, Maastricht (NL) – donsje.com

show auteur

Auteur: Lise Steegmans

Modeliefhebber met een grote schrijfpassie

Lise Steegmans

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.