Home > Mode en Beauty > Hasseltse juwelier Franssen opent tweede pand met louter eigen creaties

Hasseltse juwelier Franssen opent tweede pand met louter eigen creaties

Exact 6o jaar nadat zijn opa Piet Franssen zich als juwelier vestigde in de Demerstraat in Hasselt, opent kleinzoon Willem-Alexander Franssen een tweede vestiging in de Kapelstraat. Vanuit deze tweede winkel – in het historische pand ‘de Gulden Mortier’, waar vroeger interieurzaak Flamant gevestigd was – gaan Willem-Alexander en zijn partner Annelou in eigen huis gemaakte juwelen verkopen, zo melden de Belgische media. 

Het lid van de derde generatie juweliers en zijn partner – met wie hij binnenkort gaat trouwen – willen ‘vooruit’, vertellen ze. Concreet betekent dat dat ze de door henzelf gecreëerde juwelen uit de etalages in de Demerstraat halen en deze onderbrengen in de nieuwe ‘flagshipstore’ in de Kapelstraat. Op die manier kunnen ze de eigen collectie de aandacht geven die ze volgens het juwelierspaar verdient. Voor de andere juwelencollecties en het volledige aanbod aan exclusieve horloges uit de hele wereld, kunnen klanten ook in de toekomst nog terecht in de Demerstraat. 

De eigen collectie van juwelier Franssen wordt helemaal in het eigen atelier vervaardigd. De afzonderlijke onderdelen zijn bijzonder omdat ze vaak de persoonlijke verhalen van hun klanten vertellen. De opening van de tweede winkel vindt waarschijnlijk plaats in het najaar. ,,Eerst gaan we het pand flink onder handen nemen en het opnieuw de grandeur bezorgen die het in de geschiedenis altijd heeft gehad.”   

Demerstraat 51, Hasselt (BE) – franssenjuweliers.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.