Home > Mode en Beauty > Modemannen Wyck: onmiskenbaar Italiaans

Modemannen Wyck: onmiskenbaar Italiaans

Auteur: Maarten van Laarhoven

Onlangs nog waren ze in Florence voor een bezoek aan de Pitti Uomo, de voornaamste beurs ter wereld op het gebied van herenmode. Maar ook op andere momenten in het jaar reizen Mark van Overeem en Harold van Wissen graag naar Italië af. Om de belangrijkste ateliers en showrooms in Milaan te bezoeken, maar zeker ook om de levensstijl van de Italianen op te snuiven.

Modemannen Wyck, hun exclusieve herenmodezaak die ze eerst voerden onder een naam die een samenstelling was van hun beider achternamen, bestaat dit jaar precies twintig jaar. Maar er is nog een opmerkelijk jubileum: op het adres waar de winkel is gevestigd, de Stationsstraat 25 in het Maastrichtse stadsdeel Wyck, werd in september 2018 precies 100 jaar herenmode verkocht.

Eigen netwerk

Het is alles Italië wat de klok slaat bij Modemannen Wyck. ,,We hebben in Italië ons eigen netwerk en beschikken over persoonlijke contacten. We hebben die al vele jaren en die contacten koesteren wij ook. Alleen al daarom kunnen wij altijd beschikken over een bijzonder assortiment aan kleding en accessoires”, zegt Harold van Wissen, die de exclusieve zaak twintig jaar geleden oprichtte samen met zijn partner.

Wie er een voet over de drempel zet, ziet meteen dat in deze zaak ingezet wordt op kwaliteit. Alles in de winkel, die licht en overzichtelijk is en strak is ingericht met heel veel kleur, ademt die typisch Italiaanse sfeer: van de kleding, die thematisch gepresenteerd wordt, tot de herenparfums en de koffie, die overduidelijk is gezet in een subliem espressoapparaat.

Mooie dingen

De stijl van de kleding in de zaak loopt uiteen van modern chic tot casual sportief, vertelt Van Wissen. ,,We streven ernaar om onze klanten mooie dingen te laten zien. Onze kleding is geschikt om dagelijks te dragen, zowel op formele als informele momenten. Zo hebben we een prachtig aanbod aan exclusieve jeans met bijbehorende sneakers, want ook die kunnen tegenwoordig erg chic en stijlvol zijn. Onze casual kleding oogt erg vlot en zit zeer comfortabel. Ook hier geldt dat bijna alles wat we in het aanbod hebben authentiek Italiaans is.”

Modemannen Wyck vertegenwoordigt veel bekende huizen. ,, Zo hebben we een prachtige lijn van Lardini, een vooraanstaand modemerk uit de Marche dat duidelijk Engels is geïnspireerd, maar er is ook veel vraag naar de cashmere kleding van Doriani, een bekend modehuis uit Milaan.”

Maatwerk

Modemannen Wyck beschikt over een ruim assortiment: de klant kan bij ons altijd wel kiezen uit zo’n 150 pakken. We leveren zowel made-to-order als made-to-measure. Het is in feite de betaalbare variant van haute couture. Het grootste gedeelte van de pakken dat hier de deur uitgaat, wordt besteld op maat. Maatwerk is dan ook onze specialiteit.”

Opmerkelijk is dat Modemannen Wyck voorziet in een maatschappelijke behoefte. ,,Overal zie en hoor je dat er minder pakken worden gedragen, maar wij verkopen juist meer pakken. We werken samen met de beste ateliers van Italië. De exclusieve stoffen die voor de pakken worden gebruikt, komen uit beroemde weverijen als Loro Piana, Vitale Barberis en vele andere.

Trouwkostuums

De klantenkring van Modemannen Wyck is zeer divers. ,,Onze klanten komen behalve uit Maastricht, uit alle delen van Nederland. Ook veel Nederlanders die in het buitenland wonen zijn hier kind aan huis.”

De twee liefhebbers van Italiaanse stijl en klasse krijgen ook veel aanvragen voor kostuums voor bruidegoms. ,,Ook daarvoor werken we met een speciaal maatwerkprogramma. We hebben de beschikking over een groot palet aan stoffen en modellen. Iedere bruidegom die bij ons aanklopt mag erop vertrouwen dat op de dag dat hij trouwt loopt te stralen in een bijzonder en eigentijds kostuum, dat hij uiteraard ook kan dragen op andere momenten.”

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu