Home > Auto's > Chapeau 3.0: De IAA in Frankfurt

Chapeau 3.0: De IAA in Frankfurt

De International Automobile Ausstellung in Frankfurt (IAA) is een van de grootste autobeurzen ter wereld. Veel merken laten hun kijk op de toekomst zien, door nieuwe modellen tentoon te stellen. Chapeau analyseerde de 4 meest in het oog springende bolides in de luxe klasse.

Jaguar F-Pace

De nieuwe F-PACE is ontworpen voor sportieve prestaties. Dankzij de combinatie van toonaangevende handling en geavanceerde rijdynamiek blijft de auto op elk moment perfect onder controle. 

Jaguar

Porsche Mission E Concept

Een volledig op elektriciteit draaiende sportwagen. Tegenwoordig kan geen automerk meer zonder een hybride variant. Met een oplaadtijd van 15 minuten en een bereik van 500 kilometer lijkt Porsche de strijd te willen aangaan met Tesla. Ware het niet dat dit een echte sportwagen is met maar plaats voor twee personen. En heb je ooit al eens een Tesla binnen 3.5 seconden de 100 km/h zien bereiken? 

Porsche -Mission -E

Mercedes IAA concept

Als we Mercedes moeten geloven is dit model eigenlijk een 2-in-1 model. In de basis rijdt de auto rond in Design-mode. Als de 80 km/h wordt bereikt, transformeert de concept-car in Aerodynamic-mode. Het hele uiterlijk past zich aan om zo efficiënt mogelijk door de wind te snijden. Flapjes, spoilers en lipjes en de rijhoogte worden allemaal aangepast en in- of uit elkaar geschoven. Onder de motorkap ligt een benzine- en elektromotor die samen goed zijn voor 279 pk. 

Mercedes -Benz -Concept -IAA-61

Rolls-Royce Dawn

Al langer werd er gesproken over het nieuwe paradepaardje van Rolls-Royce. De Dawn staat ook in Frankfurt te shinen voor de honderduizenden bezoekers. In slechts 22 seconden verandert de Rolls-Royce van sedan naar cabrio en dat tijdens het rijden tot 50 km/h. En natuurlijk bereik je ook met deze klasbak de 100 km/m-grens binnen 5 seconden.

Rolls Royce Dawn

De vraag is nu. Welke vind jij het mooist? Je kunt daarvoor onderstaand formulier invullen.

Zit je garage vol? Dan kun je altijd nog deze Gazebox gebruiken om een van deze prachtige auto’s te stallen. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.