Home > Mode en Beauty > Baby it’s cold outside…

Baby it’s cold outside…

Buiten is het koud en guur, binnen warm en behaaglijk. In winkelcentrum Entre Deux in elk geval. De magische lampjes branden, nieuwe winkels hebben hun deuren geopend, de speciale X-Mas Shop Maastricht zorgt voor volop kerstsfeer en het sfeervolle kerstprogramma in de maand december doet daar nog een schepje bovenop. Kom je ook gezellig kerstshoppen in Entre Deux?

Shop tip: X-Mas Shop Maastricht en nieuwe winkels
Op zoek naar die perfecte outfit voor de feestdagen of een origineel cadeau om te geven? Van ‘dress’ tot das, sneaker tot pump en goed boek tot grappige gadget. Stop met zoeken, want in Entre Deux is kerst-shoppen een feest (en slaag je gegarandeerd). Met de komst van de laatste twee nieuwe winkels, Vila en JdY, is de keuze in damesfashion nog groter. En wat dacht je van de speciale X-Mas Shop Maastricht? Een winkel compleet in kerstsfeer, boordevol de leukste en meest originele gifts en kerstkaarten!

Engel van Entre Deux
Hoogtepunt van de kerstsfeer in Entre Deux dit jaar is een hemels tafereel als fresco 3D vloerschildering in de centrale hal. In de schildering kijkt de engel Gabriel neer op de kerststal. Waar normaal het plafond beschilderd is, is dat in Entre Deux de vloer. Daarnaast is op de grote led-schermen in het winkelcentrum een glas-in-lood animatie te zien. Hiermee verandert Entre Deux in een ‘omgekeerde kathedraal’. Als bezoeker kun je hier een foto (selfie) maken. Het lijkt dan net alsof je zelf deel uitmaakt van het tafereel. Als je de foto deelt via social media en de hashtag #EngelvanEntreDeux gebruikt, maak je kans op leuke prijzen. Ook leuk: op verschillende tijdstippen is het mogelijk om een kerstboodschap achter te laten op een kartonnen engeltje. De mooiste boodschappen worden uitgelicht.

Kinderprogramma
Het overkoepelende thema Engel Van Entre Deux komt ook terug in een aantal activiteiten voor kinderen. In de kleurplaten bijvoorbeeld die worden verspreid. In het winkelcentrum is bovendien een speurtocht uitgezet met gouden engelen. Als je alle engelen met letter verzamelt, maak je kans op een kleine prijs. Tijdens de speciale knutselsessies op 13, 20 en 27 december kunnen kinderen hun eigen kerst-versieringen knutselen in de X-Mas Shop Maastricht. Kerstshoppen was nog nooit zo leuk voor kinderen!

Cadeautip: Ellufjes Scheurkalender 2018
Bij de term ‘elfje’ wordt al snel gedacht aan een bovennatuurlijk verschijnsel uit een sprookjesboek. Maar een elfje is ook een ‘elf woorden gedicht’ dat vooral mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ertoe aanzet om een eerste creatief taalproduct te maken. De Coalitie Maastricht-Heuvelland tegen Laaggeletterdheid, schrijver/filosoof Govert Derix, Boekhandel Dominicanen en Uitgeverij TIC hebben samen het initiatief genomen om iets te doen met deze elfjes. Dit werd een scheurkalender waaraan honderden bekende en onbekende mensen uit Zuid-Limburg, en soms van ver daarbuiten, hun medewerking hebben verleend. O.a. Theo Bovens, gouverneur van Limburg, en Léon Frissen, oud-gouverneur. Maar ook burgemeesters, wethouders, welzijnswerkers en auteurs als Frans Budé en Govert Derix en cartoonist Paul Kusters hebben een elfje gemaakt dat tot lezen en schrijven aanzet. Bijzondere bijdragen zijn afkomstig van cursisten van onderwijsinstellingen als ROC Leeuwenborgh en welzijnsorganisatie Trajekt. Het resultaat is een bonte mengelmoes van plaatsbeschrijvingen, emoties en ervaringen in elf woorden gegoten. Deze Ellufjes scheurkalender ligt vanaf eind november bij Boekhandel Dominicanen in de Entre Deux (prijs € 11,00) en is dé cadeautip voor onder de boom dit jaar!

Op naar 2018: catwalk komt terug
Ook na december, als de lichtjes van Magisch Maastricht langzaam gedoofd zijn, blijft het in Entre Deux bruisen. Met nieuwe collecties in de winkels luiden we het nieuwe jaar goed in. Goed nieuws! De maandelijkse edities van Catwalk Maastricht, zoals die elke laatste zaterdag van de maand plaatsvinden, krijgen ook in 2018 vervolg. Samen met Mosae Forum, Centrummanagement Maastricht en Sessibon zal de catwalk ook in het nieuwe jaar maandelijks zorgen voor nog meer sfeer en volop modeinspiratie.

    

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu