Home > Mode en Beauty > Hasselt door de ogen van smaakmaker Souâd Feriani

Hasselt door de ogen van smaakmaker Souâd Feriani

Hasselt staat bekend als de stad waar mode, cultuur en gastronomie naadloos samenkomen en haar nog mooier maken. Hier is het zien en gezien worden, een plek om te genieten en te flaneren. De stad die zintuigen prikkelt. Iemand die daar alles over weet is Souâd Feriani, de modeontwerpster die zich sinds het voorjaar van 2022 officieel ‘Smaakmaker van de Stad Hasselt’ mag noemen.

Souâd Feriani volgde de modeacademie in Antwerpen. Toch koos ze er in 2018 voor om thuis in Limburg haar eerste boetiek te openen. De keuze viel zonder twijfel op Hasselt, „Deze stad is groots maar tegelijkertijd ook heel klein. Groots in mogelijkheden en klein in gezelligheid. Hasselt is allesomvattend, ik kwam hier altijd al graag.” Toch snapte niet iedereen haar keuze: ‘Waarom Hasselt? Waarom geen grote stad?’ Maar Souâd liet zich niet van de wijs brengen, voor haar was dit dé ideale plek. Ze stond daarin niet alleen: de afgelopen vier jaren openden vele mooie boetieks en winkels de deuren in Hasselt. „Vroeger had de stad exclusieve luxezaken en commerciële zaken. Er was niet echt een middenweg. Te-genwoordig heeft de stad het allemaal, een perfecte mix van toegankelijk en exclusief, winkelketens en kleine boetieks, Belgisch design en vintage. Alleen hier in de Dokter Willemsstraat al vind je het allemaal.”

Luxe

In dat diverse aanbod blijft luxe het sleutelwoord, al heeft dat begrip anno 2022 een andere betekenis dan vier jaar geleden. „Voor mij is luxe niet alleen maar duur. Luxe is service, een eerlijk product, een duurzaam product, een product dat lang meegaat. Dat zie je tegenwoordig in steeds grotere mate terug in het Hasseltse stadsbeeld.” Die service en dat vertrouwen in combinatie met een divers aanbod is waarom steeds meer bezoekers uit Vlaanderen, Wallonië, Nederland en zelfs Duitsland hun weg naar de Limburgse hoofdstad weten te vinden.

Toekomst

Souâd ziet de stad groeien en bloeien en is trots daar als modeontwerpster en onderneemster onderdeel van uit te maken. „Voor de toekomst voorzie ik alleen maar nóg meer moois voor Hasselt. De toename van goede en mooie winkels doet het aanzien van de stad groeien en dat opent de weg voor jonge ondernemers. En juist die jonge mensen zijn enorm gedreven en komen met veel nieuwe, verfrissende ideeën. Niet alleen binnen de retail- en modebranche, ook op het gebied van kunst, cultuur en gastronomie.” Het valt Souâd op dat steeds meer van die initiatieven worden geïnitieerd door mensen van Hasselt zelf. „Dat is het sterke ervan. Deze mensen zijn hier geboren en getogen, ze weten wat hier de mogelijkheden zijn en zullen door hun roots logischerwijs ook meer binding hebben en houden met deze stad. Kortom: er is nog genoeg drinkwater in Hasselt. Onze smaak kan alleen nog maar verder groeien!”

Smaakmaker

Sinds dit voorjaar draagt Souâd trots de titel ‘Smaakmaker van de Stad Hasselt’. Zij is dat niet alleen: in totaal telt Stad Hasselt zeven smaakmakers en spraakmakers, elk actief in een andere branche en dagelijks bezig om de smaak van de stad Hasselt tot ver buiten de stadsgrenzen te delen.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.