Home > Mode en Beauty > 9x zo wordt jouw huisdier Instafamous

9x zo wordt jouw huisdier Instafamous

Auteur: Yoëlle Smith

Met een leuke viervoeter op je arm ben je enorm fashionable. Zo doen vooral de Britse kortharen het goed onder de katten en is een Pom (Pomeriaan) de nieuwe chihuahua onder de honden. Het is een ware trend op Instagram en we kunnen er niet meer onderuit: hoeveel volgers heeft jouw kat Kiki? Kan ik Rakker de golden al volgen op Instagram?

Niet voor niets staan kattenfilmpjes al jarenlang op #1 meest bekeken YouTube video’s wereldwijd. Vraag me niet waarom, maar ik kan met mijn millenial spanningsboog met gemak 6 minuten lang naar twee katten zitten te kijken die een belletje rinkelen om aan hun baasje meer brokjes te vragen. Ook schattige hondenaccounts doen het erg goed op the gram. Naast kleine harige monstertjes (zoals een Pomeriaan en een Chihuahua) doen ook de grote lobbeshonden het goed. Enige nadeel is dat een Duitse herder zo moeilijk in een Louis Vuitton tasje past. Enfin, het zit hem dus niet in het ras, maar in kleine marketing skills die ieder baasje gemakkelijk kan toepassen.

Daarom 9 tips om jouw viervoeter Instafamous te maken:

1.Cuteness level: 100
Uiteraard zijn raskatten prachtige beesten en doen vooral katten met een goede stamboom het heel goed qua volgers op social media. Maar dat wil niet zeggen dat Whisky – jouw huis-, tuin-, en keukenkat – niet een grootheid kan worden op Instagram. Het zit ‘m allemaal in het ‘schattigheidslevel’. Daarnaast kunnen veel baasjes en zich gemakkelijker ‘identificeren’ met jouw ‘normale kat’; daar een dure raskat niet voor iedereen is weggelegd. Ook zijn uitermate lelijke viervoeters op Instagram een enorme trend. Denk aan de meest beroemde kat ooit: wijle Grumpy Cat. Grumpy Cat reisde de wereld af en zat in wereldwijde commercials dankzij zijn ‘lelijke’ en vooral boze uiterlijk. $$$ Katching!

2. Purrrrfecte outfit
Fashion is key bij het Instafamous maken van je huisdier. Zo zijn er veel websites die grappige accessoires of pakjes aanbieden voor honden en katten. Denk aan sjaaltjes, zonnebrillen, jasjes, petjes en mutsjes. Daarnaast zijn er ook toffe accessoires om jouw hond of kat mee te verplaatsen. Paris Hilton nam haar Chihuahua Tinkerbell in haar Louis Vuitton tas overal mee, maar nu is het de astronautenbag die je moet hebben. Deze is helemaal Amsterdam/Brooklyn hipster style. Naast het hoge fashiongehalte van zo’n tas, kan jouw beestje ongestoord genieten van het uitzicht achter op de fiets of tijdens een wandeling in het park.

Goedkope tip: via Ali Express krijg je deze astro it-bag voor drie tientjes. André Kuipers move over!

  

Credit: Instagram / @mr.toobs

3. Follow for follow
Je volgersaantallen moeten groeien. Hoe doe je dat? Met name door sterke, creatieve content. Maar ook door andere accounts te volgen. Volg zoveel mogelijk andere pet-accounts. Accounts van mensenwezens kun je ook volgen, maar scan ze of ze eruit zien alsof ze van katten/honden/wat voor dier je ook hebt houden. Volgen ze je na een week nog niet terug? Ontvolgen die handel!

Daarnaast bestaan er ook betaalde apps die automatisch mensen volgen en ontvolgen waardoor je Instagramvolgers snel groeien.

4. Vriendjespolitiek
Trek op met andere instafamous huisdieren. Benader andere catfluencers of dogfluencers voor een playdate met jouw viervoeter. Samen content creëren kan voor supertoffe beelden zorgen. Daarnaast kun je sparren met het baasje over de industrie en genereer je meer naamsbekendheid (wat kan leiden tot meer volgers) wanneer je wordt getagd in een foto op het account van je beroemde furry friend.

5.Alles designer
Mik jij je pijlen op het hoog segment? Dan is het belangrijk dat jouw viervoeter dat dubbel en dwars uitstraalt op de gram. Adem luxe en design, en uit dit in alle conceptdragers of doe in ieder geval ‘alsof’: fake it till you make it geldt óók voor je huisdier. Kun jij geen luxe trips betalen, maar ben je een kei in fotoshoppen? Fotoshop dan je hond voor de Trevi -fontein, The Big Ben en andere wereldberoemde hotspots. Dat het er een beetje taggy uitziet is juist grappig, zeker omdat het dieren betreft.


  

Louis Vuitton halsband € 330

Gucci kattenbordje € 190

6. Planning is everything
Een doel zonder een plan is slechts een wens.

Maak daarom een plan de campagne en maak duidelijk wat je wil bereiken en wat er nodig is om dit te bereiken in een bepaald tijdsbestek. Wil je het account alleen voor de fun als dierenliefhebber? Of wil je echte commercials binnenslepen met jouw huisdier en sponsordeals met merken aangaan? Dit zijn twee totaal verschillende doelen die vragen om een andere benadering, maar beide beginnen ze met stap 1: instafamous worden en een following hebben.

7. Wees creatief

Soms kan anderen nadoen juist zijn vruchten afwerpen: beter goed gejat dan slecht bedacht. Maar wees vooral creatief en speel in op hetgeen wat jouw furry friend zo speciaal maakt? Slaapt hij met zijn bekje open en kwijlt hij? Miauwt hij heel grappig? Is ze de mooiste kat die je ooit hebt gezien of heeft je kat een uiterlijke afwijking en is hij daarom heel schattig? In de mode- en modellenwereld is diversiteit booming op dit moment: denk maar aan plussize modellen, modellen met vitiligo of albinisme. Dit zien we ook terug in de dierenwereld. Denk ook zeker niet te diep. Jouw mengelmoeskat zonder talent kan ook juist heel speciaal en schattig zijn omdat deze zo herkenbaar is voor iedereen. Creëer daarom wel situaties of foto’s die kattenbaasjes herkennen. Wie niet schoon is, moet slim zijn.

  

Credit: Instagram / @ERICAPELOSINI                 Credit: Instagram / @Mr.toobs

8. Twinning is winning

Het scheelt wanneer je baasje ook niet schuw is voor de camera en jullie samen foto’s kunnen maken. Daarbij zijn matching outfits gewoonweg booming, zeker in een mooie setting of met een mooie achtergrond. Dít is wat je volgers willen zien: zo overdreven dat we het niet vaak tegenkomen (droomwereld; ideaalbeeld) maar toch mogelijk. Vergeet alleen niet dat men het account echt volgt voor het dier en niet voor jou. Foto’s waarbij jij als baasje niet de leading lady/man bent doen het beter dan wanneer jij telkens in vol overnaad zichtbaar bent. Jouw huisdier is de ster, niet jij.


Credit: Instagram / @ERICAPELOSINI

9. Pas op

Sla niet te ver door in de instahype, dit kan tegen al heel snel tegen je gaan werken. Natuurlijk zijn we dol op schattige foto’s en filmpjes, maar als jouw kat constant gedwongen trucjes moet doen op een filmpje of als jij je hond op hakken laat lopen terwijl hij constant valt, gaan je volgers hier vraagtekens bij zetten en negatieve reacties plaatsen. Dit wil je absoluut niet! Naast dat het voor je beestje zielig kan zijn, wil ook jij geen PETA achter je aan.

[credits] Boek: Fashion Cats door Takako Iwasa, € 12,99 

[credits]: Instagram / @Mr.Toobs /  @ERICAPELOSINI / @Cashmerethegolden
_________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu