Home > Business > Thermae 2000 vernieuwt

Thermae 2000 vernieuwt

Auteur: Graziella Runchina

Met 215.000 bezoekers en 35.000 hotelgasten op jaarbasis is Thermae 2000 een van de grootste toeristische trekpleisters van de gemeente Valkenburg. Maar het kuuroord, prachtig gelegen op de top van de Cauberg, wil meer. „Valkenburg is volop in beweging, wij willen in die ontwikkeling mee,” zegt Pauline Verhoef, commercieel directeur van Thermae 2000.

Thermae 2000 werd in 1989 opgericht door twee fysiotherapeuten en was het eerste wellnessresort van Nederland. De oprichters waren toen hun tijd ver vooruit waardoor het resort anno 2016 nog steeds eigentijds is met zijn energieke piramides, thermaal water en de bijzondere locatie met uitzicht over het Geuldal. Mede dankzij een opvallend en futuristisch gebouw op de Cauberg, waar het thermale bronwater direct wordt opgepompt vanuit een eigen bron 380 meter onder grond, wil Thermae 2000 de bezoeker een totaalbeleving bieden.

NIEUWE SPELER
„Voor Valkenburg was Thermae 2000 eind jaren tachtig een belangrijke nieuwe speler die zorgde voor een nieuwe vorm van toerisme en hiermee seizoensverlenging,” vertelt Pauline Verhoef. „Thermae 2000 bleek namelijk niet alleen bezocht te worden door patiënten die er kwamen kuren, maar kon al snel rekenen op een toenemend aantal dagtoeristen en kapitaalkrachtige ouderen die de ontspannende werking van de verwarmde thermale kuurbaden ontdekten en er vaak nog een weekendje Valkenburg aan vastknoopten, ook buiten het toeristenseizoen. Wellness was booming en wij liepen daarbij voorop. Er kwam een hotel bij, we bouwden het aantal faciliteiten uit, richtten een lifestyle-afdeling op en voegden luxe behandelingen toe aan ons aanbod.”

Na de eerste succesvolle jaren ging het in 2006 niet langer bergopwaarts met het wellnessconcern waarna Apollo Hotels het complex overnam en flink investeerde in het bedrijf. „Sindsdien is Thermae 2000 weer winstgevend,” legt Verhoef uit. „Toch hebben we de laatste tien jaar niet die vernieuwingen kunnen brengen die we voor ogen hadden. Met als gevolg dat we links en rechts ingehaald zijn door andere wellness concepten die in ons land ontstonden.”

LUXE DESTINATION RESORT
Hoogste tijd om het tij te keren, vinden Pauline Verhoef en haar staf. „Medio dit jaar zijn we gestart met een aantal vernieuwingen. Die moeten er uiteindelijk toe leiden dat Thermae 2000 in aanmerking komt voor het predicaat Luxe Destination Resort, een keurmerk dat aangeeft dat het kuuroord deel uitmaakt van de beste wellnessresorts wereldwijd.” Er zijn nieuwe behandelkamers waar onder meer massages worden gegeven, het restaurant is gepimpt, de kleedruimtes en douches zijn vernieuwd en het Turks stoombad heeft een volledige metamorfose ondergaan en is voorzien van kleurrijke tinten mozaïek.

„Thermae 2000 is nauw verbonden met de natuur, de bronnen in de Cauberg en het uitzicht over het Limburgse landschap,” legt de commercieel directeur uit. „Die verbondenheid met de natuur willen we ook binnen het gebouw tot uiting laten komen. Om die reden herken je in het mozaïek van het stoombad de bruine tinten van de kleigrond die langzaam overgaat in de groene kleuren van gras en blaadjes die weer overgaan in blauwe lucht en zonnestralen.”

Behalve investeren in fysieke verbeteringen heeft het bedrijf de afgelopen jaren ook veel aandacht geschonken aan het trainen van zijn personeel. Verhoef: „We willen onze medewerkers meenemen in deze tijd waarin oprechte gastvrijheid belangrijker is dan ooit. Met de juiste gastgerichte service willen we ons onderscheiden van anderen en streven we naar een score van het cijfer 9 of hoger als het gaat om de beleving die gasten bij ons hebben.”

RONDJE KABELBAAN
Het gaat echter niet alleen om het upgraden van Thermae 2000 op zichzelf, benadrukt Pauline Verhoef. „Het is mijn droom om het stadje Valkenburg aan de Geul en de top van de Cauberg meer met elkaar te verbinden. Een rondje kabelbaan, maar dan ook helemaal rond zeg maar, waardoor toeristen ook van het internationale icoon Cauberg kunnen genieten. Zonder dat ze direct gaan wellnessen of een gokje wagen bij de buren van Holland Casino. Als Thermae 2000 gaan wij hier in nauwe samenwerking met de gemeente Valkenburg maximaal op inzetten. De regio en Thermae 2000 kunnen elkaar op veel manieren versterken. We moeten ons goed realiseren dat we goud in handen hebben. Nog meer dan voorheen gaan we ons richten op meerdaags verblijfstoerisme.

De toerist van vandaag de dag vraagt veel meer aan vermaak en diversiteit dan pakweg twintig jaar geleden. Als wellnessoord willen we graag aansluiten bij de plannen van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Bijvoorbeeld bij het omtoveren van het terrein van de voormalige Leeuw Brouwerij in een recreatieterrein waar de wieler- en de hengelsport centraal komen te staan. Wij zullen hier zeker op gaan inspelen door de fietstoerist bijvoorbeeld die faciliteiten te bieden waardoor hij kiest voor een overnachting in ons hotel. We hebben nu een zeer hoge gemiddelde hotelbezetting, dat vraagt om uitbreiding.

Ook het vergroten van het saunalandschap staat voor 2017 op de planning,” licht de commercieel directeur van Thermae 2000 tenslotte nog een tipje van de sluier op

Foto’s: Thermae 2000

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.