Home > Mode en Beauty > Hair Science Institute Maastricht in de hele wereld een begrip

Hair Science Institute Maastricht in de hele wereld een begrip

Zelf staat hij er steeds weer van versteld. Is hij bijvoorbeeld in Londen bezig met een patiënt, informeert hij terloops wat diegene voor de kost doet. „Dan vertelt zo iemand lachend dat hij bij Chelsea voetbalt.”

Drs. Coen Gho, arts-onderzoeker van het Hair Science Institute (HSI) in Maastricht, is de uitvinder van het geheime en gepatenteerde procedé HaarStamcel Transplantatie, waarmee het instituut de ene beroemdheid na de andere behandelt. In Nederland komt hij met zijn beperkte kennis van BN’ers een aardig eind. Wesley Sneijder, Frans Bauer, Emiel Ratelband, Jan de Hoop en tientallen andere bekende Nederlanders met een − al dan niet beginnende – kaalheid die de afgelopen jaren een beroep op hem deden, kan hij heel goed plaatsen. Maar in het buitenland weet hij het vaak niet. Soms ook zijn mensen zo bekend, dat van tevoren wordt afgesproken dat er geen namen naar buiten mogen komen. „Dan praat je over leden van koningshuizen en filmsterren uit Hollywood en Bollywood. In Londen kwam het eens voor dat twee beroemde patiënten elkaar tegenkwamen op de trap. Ik kende ze niet, want ik kijk niet zoveel film, maar een medewerkster wist niet hoe ze het had,” vertelt Gho geamuseerd in de kliniek aan de Wethouder van Caldenborghlaan in Maastricht.

De vondst waarmee hij als jonge arts-onderzoeker ruim twintig jaar geleden een revolutie ontketende, wordt tegenwoordig overal ter wereld ingezet om mensen van een nieuwe haardos te voorzien. In Nederland heeft HSI klinieken in Maastricht en Amsterdam. Daarnaast zijn er vestigingen in Cap d’Antibes, Jakarta, Riyadh en Londen. Deze worden gerund door geselecteerde en speciaal door het HSI opgeleide artsen. In onder meer Antwerpen, Düsseldorf, Berlijn en Parijs werkt het HSI samen met partners die consulten doen. De filmwereld is een kleine wereld, waar veel mensen de naam HSI kennen. „Mede onder invloed van Nederlandse supersterren als Carice van Houten en Michiel Huisman, die directe banden hebben met de spelers in de serie Game of Thrones,” weet Gho inmiddels.

Prins William en Poetin prijken nog op zijn verlanglijstje. Verder blijft hij er nuchter onder. „Van de tien rijkste Russen op aarde heb ik er drie behandeld. Het is fijn om te zien dat mensen van mijn werk gelukkig worden. Of iemand nu schathemeltje rijk is of niet, uiteindelijk heeft iedereen van achteren hetzelfde hoofd.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.