Home > Mode en Beauty > The first time he kissed a boy

The first time he kissed a boy

Auteur: Yoëlle Smith

MAFAD-student Nathan Klein ging er dit jaar tijdens Fashionclash met de felbegeerde ‘Chapeau Young Talent Award’ vandoor. Hoe hij dit voor elkaar kreeg? Door taboes te doorbreken en dicht bij zichzelf te blijven.

De tweeëntwintigjarige student Nathan Klein zette een ijzersterke mannencollectie neer die de kracht van openheid symboliseert. Dit was zeker te zien aan de rode blosjes bij het publiek toen zijn daverende show eindige met een gepassioneerde kus tussen twee mannen. „Ik ben niet alleen maar Nathan Klein de homo. Ik heb een uitdagende veerkracht opgebouwd waardoor ik op een frisse manier bepaalde onderwerpen binnen de gaywereld benader, zonder dat het allemaal seksueel overkomt.

”Zijn visie liet hij op een fashionable en speelse manier samensmelten op de catwalk. Zonder dat deze boodschap aan openheid ons afleidde van zijn collectie, zonder een overkill. Daarnaast was het bewonderenswaardig hoe Nathan gebruik maakt van masculiniteit en vrouwelijkheid. Een man op hakken die nog steeds stoer kan zijn? Tot nu toe kwam alleen Prince hiermee weg. Een nieuwe betekenis voor mannelijkheid is gezet.

Het is duidelijk dat de jonge ontwerper weet wat hij doet. Dit is ook niet gek na zijn Londense stageavontuur bij modehuis Vivienne Westwood. Ook wist hij ons te overtuigen door zijn kleurcombinaties, silhouetgelaagdheid en verscheidenheid aan materialen. Dit alles projecteert wederom perfect op de kern, zijn visie. Zelf had de jonge ontwerper niet durven verwachten dat hij zou winnen. De concurrentie was hoog dit jaar. Er zaten veel goede, potentiële kandidaten tussen met prachtige en vooral sterke visies achter hun collecties. Zo werd er over sustainable fashion gesproken en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in mode land; iets waar we anno 2018 eigenlijk niet meer onderuit kunnen. Maar collectie-wise kan er maar één de beste zijn, en dat bleek Nathan Klein. Wat we nog kunnen verwachten van de winnaar? Chapeau’s trendwatchers voorspellen véél. Zelf zou Nathan graag terugkeren naar Londen voor een vervolg bij Vivienne Westwood en droomt hij van zijn eigen modelabel. Ook zou hij voor een baan als creatief ontwerper bij Thom Browne of Gucci niet snel bedanken. „Hun styling en manier van ontwerpen is gewoon over de top, extravert en veel. Kwantiteit en kwaliteit tegelijkertijd. Dat vind ik geweldig.”.

Fotografie: JULIA AUMANN & TEAM PETER STIGTER

______________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu