Home > Mode en Beauty > Lise's Mode > L’Étoile de Saint Honoré Luxury Vintage: het adres voor de tas van je dromen

L’Étoile de Saint Honoré Luxury Vintage: het adres voor de tas van je dromen

Of het nu gaat om een vintage Chanel-tas die je op zolder vindt of dat ene exemplaar van Louis Vuitton waarnaar je al zo lang op zoek bent: L’Étoile de Saint Honoré is de autoriteit op het gebied van vintage designer tassen.

Stel je voor: een achternicht van de zwager van je oma overlijdt (vredig in haar slaap op 101-jarige leeftijd!) en ze heeft geen zussen, broers of kinderen aan wie ze haar goed gevulde villa in Ubachsberg kan nalaten. Jij wordt gebeld door de notaris: ze heeft al haar bezittingen aan jou nagelaten. Nieuwsgierig neem je de sleutels aan en ga je op verkenning in dat stille huis waar je nog nooit bent geweest. Je ziet veel mahoniehouten antieke kasten, klassiek porselein in Franse stijl en beeldjes van Maria. Als mode-redacteur – ik werp mezelf hier even op als vrijwilliger – ben je vooral nieuwsgierig naar de garderobekasten, die vol blijken te hangen met prachtige twin-sets van tweed en zijden jurken. De grootste verrassing moet dan nog komen: achterin de kledingkast hangt een leren schoudertas met kettingkoord. Hé, wacht eens even, is dit een Chanel 2.55? De tas die je in 1955 kocht voor 200 gulden, die nu niet meer gemaakt wordt en die inmiddels een waarde heeft van meer dan 10.000 euro?

Stel je dat nou eens voor. Wat zou je dan doen met die tas? Waar zou je kunnen controleren of dit, inderdaad, gaat om een échte vintage Chanel? Het meest logische antwoord zou zijn: naar de dichtstbijzijnde Chanel-boetiek rijden en daar de tas laten controleren op echtheid. Maar mispoes! Vanwege de vele veranderingen in het maakproces van zo’n exclusieve tas mogen medewerkers van Chanel-boetieks tassen ouder dan twintig jaar niet beoordelen op authenticiteit. Wat doe je dan?

Blog Lise L'étoille
Blog Lise L'étoillev

Welnu, je maakt rechtsomkeert en rijdt naar het Stokstaartkwartier in Maastricht. Daar zit sinds juni 2023 de boetiek van L’Étoile de Saint Honoré Luxury Vintage. Hier verkopen ze vintage designer tassen van Chanel, Louis Vuitton, Prada en nog zoveel meer waarbij de authenticiteit van de tassen voor 100 procent wordt gegarandeerd. Met pop-ups in de Bijenkorfs van Amstelveen, Eindhoven, Maastricht, Utrecht en twee vestigingen in Amsterdam, is L’Étoile misschien wel de grootste jager op vintage tassen in Europa. In alle uithoeken van de wereld duikelen ze de tassen op, om ze vervolgens na een professionele opknapbeurt als nieuw te verkopen. Dat maakt van L’Étoile meer dan een winkel: ze geven masterclasses over specifieke merken, poetsen je tas als nieuw en checken je tas (gratis) op authenticiteit. Van het aantal stikjes in de naad tot de kleur van de merkstempel, L’Étoile kent alle geheimen van de tassensmid. Geheimen die de medewerkers in de huidige merkenboetieks vaak niet (meer) kennen.

Als geen ander weet L’Étoile welke tassen een investering waard zijn. Gekeken naar de prijsstijgingen zijn de Chanel 2.55, de classic flap bag, de wallet on chain, de boy bag en de 19 bag de tassen die het meest in waarde stijgen. Wat deze vijf tassen zo bijzonder maakt? Ook dat kan L’Étoile je in geuren en kleuren vertellen. Het heeft alles te maken met de prijsverhogingen door Chanel zelf, de rijke geschiedenis, de hoge kwaliteit en het duurzame maar vooral tijdloze karakter van een tas. Zelfs de achternicht van de zwager van mijn oma wist: deze tas overstijgt alle trends!

show auteur

Auteur: Lise Steegmans

Modeliefhebber met een grote schrijfpassie

Lise Steegmans

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.