Home > Mode en Beauty > Yoëlle's Mode > 11 x Boost je #Bodypositivity

11 x Boost je #Bodypositivity

Auteur: Yoëlle Smith

PrimaDonna, het lingeriemerk dat al jaren rondingen van vrouwen omarmt en viert, lanceerde onlangs een gloednieuwe lifestylecollectie in samenwerking met topmodel en bodypositivity influencer Myla Dalbesio.

Verbaasd over de hoeveelheid prachtige vrouwen in verschillende soorten en maten die daar vol zelfvertrouwen in hun eigen kracht stonden, werd ik enorm geïnspireerd en geraakt. Meer vrouwen verdienen het om net zoals zij in het leven te staan. En dat begint bij jezelf.

Boost daarom je #bodypositivity met deze 10 tips en ga zelfverzekerd de zomer in:

1. Omarm je rondingen
Het klinkt als een cliché, maar desalniettemin is het zó waar. Show your curves and flaunt them! Omarm je curves en show ze in plaats van je te verbergen achter je rondingen. Zelfverzekerdheid is key. Het begint bij niemand anders dan bij jezelf. Verstop je niet in wijde kleding, maar ken je lichaam en ga voor kleding die jouw rondingen omarmen en je persoonlijkheid laat spreken. Hallo heupen, billen, borsten, dijen: jullie mogen gezien worden!

2. Ga voor goede lingerie
Met een mooi setje lingerie start je goed de dag. Je voelt je sexy en zelfverzekerder wanneer een mooie set aantrekt in plaats van die verwassen, grote onderbroek die jouw go to is tijdens die ene periode van de maand en – heel stiekem ook – de rest van de maand.

3. Laat me vooropstellen dat er niets mis is met een dag erbij lopen als Bridget Jones. Die dagen hebben we allemaal! Maar nu we echt praten over zelfvertrouwen een boost geven is goede lingerie een must. Behalve dat je je er zelfverzekerder door voelt, laat goede lingerie je lichaam ook veel beter uitkomen in kleding. Rolletjes die ontsnappen, puntige borsten die naar beneden of naar buiten staan of lelijke beha-randen die onder strakke truitjes tevoorschijn komen; het zijn allemaal tekenen dat jij niet de juiste lingerie onder je kleding draagt.

Voor mij was mijn eerste keer bij Lincherie dan ook echt een eyeopener.  Pas daar werd ik me bewust hoe belangrijk het dragen van goede lingerie is en wat voor verschil het maakt in mijn dagelijks leven.


4. Vergelijk niet met anderen
De dooddoener als je het mij vraagt. Het is een gedrag dat per direct moet stoppen wil je een gelukkig leven leiden en blij zijn met jezelf. Stop met jezelf met anderen vergelijken! Niemand is jou en dat is je kracht. Je kunt inspiratie halen uit andere vrouwen en ze bewonderen om hun schoonheid en karakter. maar vergroot hun pluspunten niet uit op jouw onzekerheden. Wees de beste versie van jezelf.  Enne, is dat met een buikje, of te dikke bovenbenen volgens het schoonheidsideaal: who cares!

5. Wis mensen van social media waar je niet gelukkig van wordt
Delete mensen van social media die jou een naar gevoel geven. We zijn ons vaak niet bewust hoe zeer we dagelijks worden beïnvloed door de media. Vroeger was de invloed van traditionele media (bijvoorbeeld magazines, televisie, billboards) al te vaak een discussiepunt, terwijl hedendaagse sociale media ons continu een verdraaid ideaalbeeld voorhouden.
Een fulltime baan, moeder zijn, sociale activiteiten hebben én na vier weken postpartum van een drieling weer in je galajurk van middelbare school passen; als je kijkt naar Instagram lijkt het heel veel vrouwen gemakkelijk af te gaan. Dit alles terwijl jij al je to do-listen niet afkrijgt en tussen het strijken en je afhaalmaaltijd door het al een hele klus vindt om de hond uit te laten. Wis daarom mensen die ervoor zorgen dat je je onzeker voelt over je eigen leven. Geeft het Instagramaccount van dat ene fitnessmodel jou een onzeker gevoel over je uiterlijk omdat continu haar knapheid op jouw netvlies wordt gegooid wanneer je Instagram opent? Of wat dacht je van die moeder met haar perfecte gezin die naast haar bedrijf ook nog in het schoolbestuur zit, vijf keer in de week sport, knutselmoeder is en dé perfecte man heeft? Laat zij jou voelen dat jij dit allemaal niet hebt en je daarom tekortschiet als vrouw en moeder? Heel simpel: delete!

6. Sport omdat je van je lichaam houdt, niet omdat je je lichaam haat
Sport omdat het goed is voor lichaam en geest. Zoek een sport die je leuk vindt en ga niet uit frustratie sporten om jouw lichaam zo snel mogelijk te veranderen in dat van een fitgirl. Blijf dicht bij jezelf. Dat je uiteindelijk resultaat in de spiegel ziet is alleen maar een mooie bijkomstigheid.

7. Ben dankbaar
Count your blessings. Focus niet op wat je niet hebt of wat er mist, verleg je focus en ben dankbaar voor alles wat je wél hebt. Start elke dag door te zeggen waar je dankbaar voor bent. Het kunnen kleine dingen zijn, dat is oké. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert!

8. Bye Felicia
Net zoals je negativiteit van social media verwijdert, zal je dit ook moeten doen in het echte leven. Herinner je nog die vroegere relatie waarbij je toxic ex-partner je altijd liet voelen dat je nooit goed genoeg was, niet mooi genoeg en niet dun genoeg? Gelukkig is dat verleden tijd!
In ons leven komen we vaker in aanraking met ‘giftige’ personen. Ook wel slangen of draining relationships: mensen die de energie uit je zuigen en hun onzekerheden verbloemen door jou naar beneden te halen. Zo kunnen, behalve ‘romantische’ relaties, ook vrienden of familieleden alleen maar voor negativiteit zorgen in je leven wanneer ze jou op een bepaalde manier kleineren. Neem hier afstand van en word gelukkig. Dit soort negativiteit heb je niet nodig in je leven. Omring jezelf met mensen die je steunen en samen met je willen groeien. Wees wel altijd open voor zelfreflectie en communicatie; zorg er allereerst voor dat jij niet diegene bent die toxic is voor je omgeving.

9. Dress to impress
Dat je voller bent betekent niet dat je je niet leuk kunt kleden. Speciaal voor jonge meiden met een vollere cupmaat heeft Myla Dalbesio een lifestyle lijn ontwikkeld die niet alleen de nodige support biedt, maar ook stoer, sexy en stijlvol is. Geheel in New York vibes. Deze limited edition-collectie is alleen verkrijgbaar in geselecteerde winkels, waaronder Lincherie Sittard en Maastricht! Loop daarom zeker een dezer dagen binnen bij hun binnen en ga zelf op zoek naar jouw favoriete items. Totally worth it!

  

10. Volg Instagram accounts en YouTubers die inspireren
Net zoals social media voor negativiteit en vertekend beeld kan zorgen is er de laatste tijd ook een tegenbeweging op gang. Zo zijn er genoeg beroemdheden en topmodellen die de andere kant van de medaille laten zien en juist op Instagram showen dat niet alles perfect is in het leven. Zo heeft de tegenbeweging ervoor gezorgd dat zogenaamde ‘tijgerstrepen’ (ook wel striae) een heuse trend geworden zijn . Daarbij zien we ook steeds meer een acceptatie van het lichaam zoals het is: cellulitis, vetrolletjes en imperfecties mogen gezien worden. Volg accounts of personen die jou op de juiste manier inspireren wanneer je je Instagram opent.

11. Support merken die vrouwen als jou supporten
Tot voor kort zag ik er niet echt een probleem in, maar ik word me steeds meer bewust van het feit wat ik als individu promoot. Zo word ik wild van de Victoria’s Secret store en vind ik hun shows geweldig, maar kan ik me totaal niet identificeren met hun modellen. Daarnaast ben ik met een maat 40/42 op een lengte van 1.80 meter hun allergrootste maat… Die boodschap naar de samenleving vind ik niet oké. Vandaar dat ik me steeds meer richt op merken die bij mij passen en die vrouwen supporten waarmee ik en de vrouwen om me heen zich kunnen identificeren.
De baseline van de nieuwe PrimaDonna collectie is dan ook its all-in you. Daarmee wil het merk aangeven dat je alles kan zijn wat je maar wil.

Myla Dalbesio: ,,Ik wil het gevoel hebben dat ik de hele wereld aan kan, dat ik sterk, slim en sexy ben. Ik wil me comfortabel voelen, goed in mijn vel. En ik wil anderen tonen dat zij ook al die dingen kunnen zijn. I want to have it all. Daarom werkte ik voor deze collectie samen met PrimaDonna, omdat ik weet dat de vrouwen achter het merk daar ook voor staan.”

De Myla Dalbesio x Prima Donna lifestyle-collectie is verkrijgbaar bij Lincherie Sittard/Maastricht.

Locatie Maastricht: Sint Amorsplein 5
Locatie Sittard: Limbrichterstraat 36

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.