Home > Culinair > Malmedy voor een mooie kerst in de Ardennen

Malmedy voor een mooie kerst in de Ardennen

Het liefelijke Ardennestadje Malmedy ademt in december een extra feestelijke sfeer door de mooie kerstverlichtingen. Bovendien zijn er allerlei attracties te bezoeken, in het stadscentrum of in het Malmundarium, het oude klooster.
Geen tijd om in december naar Malmedy te gaan? Neem dan de carnavalsweek, dit jaar heel vroeg (6-14 februari), natuurlijk met een andere sfeer, maar heel leuk en anders dan in Limburg. Sowiezo kunnen wandelaars en langlaufers de komende maanden wellicht ook genieten van heerlijke winterpret in de omgeving. De stad is één groot shoppingcenter met 120 winkels, die gedurende de weekends van december natuurlijk geopend zijn. Na het bezoek van Sinterklaas op 28 november met uitgifte van snoepgoed aan de kinderen, beginnen de kerstattracties. De schaatspiste (de enige in de Oostkantons), met rondom de kerstchalets, is elke dag geopend. En elk weekend van december culinaire specialiteiten en streekproducten. De kerststallenroute met zeventien prachtige creaties, die dikwijls door inwoners gemaakt zijn, is een prachtige mogelijkheid om de stad te verkennen. Op 20 december vindt een kersparade plaats met vijf praalwagens (de sneeuwwereld, de kerstfabriek, de kerstpost, de speelgoedwereld en de kerstman op zijn grote slee), begeleid door tweehonderd dansers en danseressen. Start om 17 uur met de grote dansfinale om 19 uur op het Albertplein.
Het oude klooster van Malmedy, het Malmundarium, nu een toeristisch en cultureel centrum, wordt in december het kerstpaleis van de stad. Het gebouw is fantastisch versierd en op de binnenplaats staat een reuzenkerststal.
Gedurende het weekend van 11 tot 13 december loopt er een tentoonstelling met kunst van kunstenaars uit Malmedy en ook daarna zijn er diverse exposities.
Hoogtepunt is de deelname van Malmedy aan het Art Festival Europalia Turkije, dat in heel België wordt gehouden. In het Malmundarium is de beroemde marionetspelcer Cengiz Özek te gast met zijn schaduwtheater ‘Kargöz’, een traditionele kunstvorm waarmee kunstenaars al in de achtiende en negentiende eeuw in Istanbul het publiek vermaakten.
Malmedy, de bestemming in de Ardennen met een bijzondere sfeer en een groot aanbod aan hotels, restaurants, vakantiewoningen en zelfs een prachtige jeugdherberg. 

VVV Malmedy
www.malmedy.be 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu