Home > Kunst en Cultuur > Eerste Maastricht Gallery Weekend groot succes

Eerste Maastricht Gallery Weekend groot succes

Het eerste Maastricht Gallery Weekend is een doorslaand succes gebleken. Galeriehouder Erik Stroink, die samen met zijn compagnon Carla Leliveld galerie Artichoque Art runt, zegt trots te zijn op wat er neergezet is. ,,Wat in maart begon als een ideetje van Maastrichtse galeries, ateliers en kunsthandels verenigd in MaastrichtKunst, een initiatief van Rob van Rijn, is met uitstekend resultaat afgesloten. Je hoopt er bij zo’n eerste editie natuurlijk het beste van, maar mijn stoutste verwachtingen zijn overtroffen.”

In hun galerie in de Brusselsestraat zijn, verspreid over het weekend, tussen de 400 en 500 bezoekers langsgekomen. Geïnteresseerden in kunst van alle leeftijden, waarvan een groot aantal met het programmaboekje van het Maastricht Gallery Weekend in de hand, een rondje maakte langs de galeries. Daarbij genoten de kunstminnaars van de ‘extra’s’ die de adressen dit weekend aanboden, zoals live-muziek en een ‘lekker glaasje.’

Stroink: ,,Ik ben ook erg blij met het grote aantal nieuwe bezoekers dat we mochten verwelkomen. Er bestaat toch nog steeds angst bij veel mensen om een galerie in te lopen. Dit evenement werkt duidelijk drempelverlagend.”

Nog maar net klaar met editie één heeft de Maastrichtse galeriehouder al nagedacht over volgend jaar. ,,Maastricht Gallery Weekend verdient het volgend jaar ook landelijk en internationaal meer aandacht te krijgen. Daar worden op korte termijn gesprekken over gevoerd.”

Galeriehouder Rob van Rijn deelt het enthousiasme van zijn collega: „Het heeft onze verwachtingen absoluut overtroffen. In feite heb je geen idee hoe zo’n initiatief uitpakt, maar kennelijk werkt dit drempelverlagend. We hadden veel meer aanloop dan gebruikelijk, de mensen voelden zich vrij om binnen te stappen. Het gaat er in de eerste plaats om dat ook mensen buiten je bestaande klantenkring in aanraking komen met onze collectie. Op langere termijn zien we dan wel wat daar het effect van is, de eerste editie was in ieder geval een succes. Dus zijn we blij dat we een commitment voor drie jaar zijn aangegaan en hopelijk wordt het een mooie traditie.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.