Home > Kunst en Cultuur > Wilhelmina Sky Deck: de perfecte hide out op Pinkpop

Wilhelmina Sky Deck: de perfecte hide out op Pinkpop

Voor de 53e editie van Pinkpop wisten afgelopen weekend duizenden muziekliefhebbers en festivalgangers Megaland in Landgraaf te vinden. Met een muzikale programmering variërend van metal en rock and roll tot R&B, soul, electrohouse, country en natuurlijk pop, bood ook deze editie van ’s lands oudste festival voor ieder wat wils. Voor enkele festivalbezoekers was het voor de derde keer op rij ultiem relaxed genieten op het Wilhelmina Sky Deck.

Zelfs niet volledig uitverkocht geldt Pinkpop als een gigantisch drukbezocht festival. Meer dan honderdduizend festivalgangers van uit de hele wereld haalden afgelopen weekend hun muzikale hart op in Landgraaf. Een aanzienlijk aantal, zeker als je bedenkt dat het festival eigenlijk maar vijf podia telt. De ‘Kalm Aan Laan’, direct achter het noordpodium, biedt behalve een kleiner podium en een silent disco meters aan vertier, zitgelegenheid en een heus foodtruck walhalla – van mosselen en oesters tot falafel, burgers en dit jaar zelfs een McDonald’s. Maar wie écht even tot rust wil komen en wil opladen, kiest voor het Wilhelmina Sky Deck.

Wilhelmina Sky Deck is de naam van de Pinkpop VIP, dat drie jaar geleden in het leven werd geroepen door Buro Pinkpop en Van Melick Groep. Wie een kaartje koopt voor de VIP begint zijn Pinkpop beleving met backstage parking en het gemak van géén wachtrij bij de entree. Het Sky Deck is gesitueerd aan de westzijde van Megaland, precies tussen het noordpodium en het zuidpodium in. Vanaf zo’n vijf meter hoogte heb je er als VIP perfect zicht op de hoofdprogrammering van het festival.

Hoewel je de echte festivalsfeer toch echt optimaal beleeft tussen de rest van de festivalbezoekers in, biedt het Wilhelmina Sky Deck precies wat je nodig hebt om ultiem ontspannen van het festival te genieten. Voor een heerlijk dagje Pinkpop zou je er als VIP dan ook voor kunnen kiezen om gedeeltes van het festival op het terrein te beleven, en andere momenten op het Wilhelmina Sky Deck op te laden.

Hier worden de VIP’s er tijdens de optredens voorzien van allerlei lekkers  uit de keuken van Van Melick. Denk aan bitterballen, sushi bowl, frietjes met zuurvlees en desserts. Vanaf 17.00 uur konden bij de burgerbar en het Aziatische foodstation volwaardige maaltijden worden afgehaald. Voldoende lage en hoge zitjes boden de ruimte om die in alle gemak – en indien gewenst éven met de voetjes omhoog – te nuttigen.

Al dat lekkers bood voldoende bodem om de hele dag te genieten van de open bar. Daar werd in aanvulling op de drankjes die ook bij de reguliere bars verkrijgbaar waren, ook het nieuwe Pinkpop biertje, gebrouwen in de microbrouwerij van Brand, geschonken. Dit jaar een extra gehopt witbier met framboos, het Pinkpop logo prominent op het glas aanwezig.

pinkpop.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.