Home > Kunst en Cultuur > 3 x magisch ontdekken in Maastricht

3 x magisch ontdekken in Maastricht

De feestmaand mag dan voorbij zijn, aan de sfeerverlichting in de stad is dat nauwelijks te merken: een deel van het nauwelijks te tellen aantal lampjes in de stad blijft nog tot en met februari hangen. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen: een beetje extra warmte in de binnenstad kan geen kwaad nu zowel bijna alle winkels als de horeca tot nader order zijn gesloten.

Om de sfeervol verlichte binnenstad van Maastricht nóg meer onder de aandacht te brengen, lanceerde Maastricht Marketing in december drie verschillende routes. Routes die je naar de mooiste plekjes van Maastricht brengen. Het is volgens Maastricht Marketing manier om de diversiteit van de stad te ontdekken en rustig op pad te gaan. Mede dankzij al die sfeervolle lampjes, lenen de uitgezette routes zich prima om ’s avonds in je eentje te wandelen. Ga je toch liever niet alleen op stap? Beperk je gezelschap dan tot je eigen huishouden!

De romantische route

Historie, kabbelend water, verborgen plekjes en prachtige oude – vaak ook statige – panden. Allemaal verlicht door de lichtjes Alsof je in een sprookje wandelt. je vindt de romantische route hier.

De Wyckse wandeling

Sinds 2020 heeft het Maastrichtse stadsdeel Wyck zijn eigen Magische Lichtroute. Onder een sterrenhemel van fonkelende lichtjes wandel je vanaf het Centraal Station langs leuke boetiekjes voor een beetje window shopping en langs restaurantjes waar je zelfs ten tijde van de horecasluiting aan het juiste adres bent voor een verwarmende versnapering. Je sluit de wandeling af met een prachtig uitzicht op de skyline van Maastricht. Je vindt  de Wyckse wandeling hier.

Struinen door het Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier is hip en upcoming. Hier komen urban en chic samen. De lichtroute door het Sphinxkwartier start op de Markt – de thuishaven van ‘t Mooswief, de bekende Maastrichtse groentevrouw die er een standbeeld heeft – en leidt je langs architectuur, cultuur en smakelijke gezelligheid. De wandeling eindigt in het Bassin, de sfeervolle Maastrichtse binnenhaven. Zonder horeca is het hier wellicht wat stil. Maar dat is des te meer een reden om deze prachtige plek wat beter te leren kennen en er van de zomer – als hopelijk alles weer zo’n beetje mag – een keertje terug te komen! Je vindt de `struinen door het Sphinxkwartier´ wandeling hier.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu