Home > Kunst en Cultuur > Australia’s best kept secret: augurken met chocolade

Australia’s best kept secret: augurken met chocolade

Auteur: Dyanne Sleijpen

Je voelt je een beetje vreemd, anders dan normaal en denkt, hmmm zou het? Na een ritje naar de drogist en een plasje kom je erachter: Ja hoor! Het is zover, jullie zijn zwanger. De een springt een gat in de lucht, de ander kijkt met een lichtelijk schrokken gezicht en denkt ohooo, nu gaat het échte leven beginnen. Beide prima reacties, want man, je leven staat vanaf nu in het teken van het mooie, fragiele leven in je buik.

Op het moment dat wij onze zwangerschap ontdekten zaten we een maand in Australië, ver weg van familie en vrienden. Eigenlijk wel fijn, ons geheimpje bleef voor onze dierbaren nog even geheim. We hoefden geen vragen te ontwijken of bij alles na te denken. Natuurlijk hebben we het de vrienden bij wie we logeerden, wél moeten vertellen. Want de Dyanne die op de eerste dag gezellig een wijntje dronk en alles at, deed opeens niet meer mee aan wijnproeverijen. En dat ontbijtje met ‘a running egg’ moest ook worden aangepast. ‘Australia’s best kept secret’.

Eerlijk gezegd heb ik die tijd ook wel even nodig gehad om te wennen aan het feit dat we zwanger zijn. Jazeker, het was een bewuste keuze en ja, we zijn er ontzettend blij mee. Toch voelde het onwennig en vreemd. Je denkt en leeft voor twee, terwijl het eigenlijk nog onwerkelijk voelt. Je beseft nog niet ten volle wat dit gaat betekenen en veranderen. Over negen maanden wordt ons leven gedomineerd door poepluiers, spuugdoekjes en korte slaapjes.

Door onze vakantie in Australië hebben we genoeg tijd gehad om ons goed voor te bereiden op het vertellen van het grote nieuws aan onze ouders, familie en vrienden. Maar hoe vertel je dit nieuws nu op een originele, ludieke en vooral niet clichématige manier? Hier onze ideeën en verrassingen op een rijtje.

  • Ga samen met de mensen die je wilt verrassen lekker uit eten. Zorg dat je van te voren de menukaart  van het restaurant goed bekeken hebt en maak deze na met heerlijke ‘babygerechten’. Denk bijvoorbeeld aan onmogelijke combinaties als zure augurken met chocolade en desserts als beschuit met blauwe muisjes, beschuit met roze muisjes et cetera.
  • Altijd leuk en bij veel gelegenheden te gebruiken: Je gaat op visite en blijft gezellig eten. Neem een doosje bonbons mee als toetje. Dat doosje heb je zogenaamd vandaag op het werk gekregen. Bij het dessert laat je het doosje openen en tadaaaaa! Er zitten chocoladeflikken in met roze en blauwe muisjes. Ik verzeker je, het kwartje valt heel snel.
  • In een hoekje van een slaapkamer zet je een wiegje. Bijvoorbeeld het wiegje waar je zelf vroeger in hebt gelegen. In de wieg leg je de eerste echo’s neer. Je lokt je visite nietsvermoedend mee naar boven, want jullie hebben ‘de badkamer aangepakt’ of ‘een nieuw bed gekocht’. En yes! Na een ongeloofwaardige blik naar de wieg, checken ze de echo’s die in de wieg liggen en ook hier valt het kwartje heel snel!

  • Het vertellen van het heugelijke nieuws kan natuurlijk ook met een doos heerlijke donuts of muffins. Zorg dat, wanneer ze de doos openen, er een briefje zichtbaar is met de volgende tekst: ‘Eet maar lekker op, mijn mama wil niet de enige zijn met een dikke buik’.
  • Stop de eerste echo in een envelopje en ga onverwacht langs bij de personen die je het wilt vertellen. ‘We hebben een verrassing’, waarna ze het envelopje openen. Deze kwartjes vallen natuurlijk direct.
  • Gelukskoekjes bij de koffie met ‘We are pregnant’ of een andere boodschap!

Tja en dan… gaat het nieuws de wijde wereld in? Sociale media? Wat ons betreft wel. Maar dan wel op een ludieke manier. Geen zoetsappige foto met schoentjes of hartjes. Nee, iets dat bij ons past: Tadaaaaaa! Met een ontspanner en een edit programma was dit het eindresultaat.

_______________________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu