Home > Kunst en Cultuur > Pendel tussen theaters Heerlen en Aken

Pendel tussen theaters Heerlen en Aken

Auteur: Maarten van Laarhoven

Parkstad Limburg Theaters en Theater Aken gaan komend theaterseizoen intensief samenwerken. Beide theaters geven hun bezoekers de kans om zes voorstellingen en concerten in elkaars theater te bezoeken en zorgen daarbij desgewenst ook voor het vervoer. Bezoekers uit Aken en Heerlen kunnen bij hun ‘eigen’ theater instappen in een (speciale) pendelbus. De bijzondere samenwerking is nu al een groot succes, aldus een woordvoerder van Parkstad Limburg Theaters.

Dankzij de samenwerking kunnen bezoekers van Parkstad Limburg dit seizoen voor het eerst zes voostellingen in Theater Aken bezoeken die met zorg door de programmeurs van Parkstad Limburg Theaters zijn geselecteerd: een klassieke musical, twee opera’s en drie concerten.

Ruim voor aanvang van elk programma vertrekken er bij Theater Heerlen speciale pendelbussen. Onderweg vertellen theaterexperts alles wat bezoekers weten moeten over de voorstelling waar men naar op weg. Na de voorstelling brengen de bussen de theaterbezoekers terug naar Heerlen.

De gasten van Theater Aken bezoeken dit seizoen maar liefst twee concerten van philharmonie zuidnederland en vier uiteenlopende dansproducties in Theater Heerlen. Door de samenwerking tussen de beide theaters is ‘dans’ sinds lange tijd weer opgenomen in de programmering van Theater Aken.

Zowel Bas Schoonderwoerd, directeur van Parkstad Limburg Theaters, als Michael Schmitz-Aufterbeck, Generalintendant Theater Aken, is verheugd over de samenwerking. ,,Inmiddels zijn er al bijna drie volledige bussen naar Theater Aken helemaal vol. Een mooie blijk van waardering van ons publiek voor deze unieke en grensoverschrijdende samenwerking”, aldus Schoonderwoerd.

 

Kijk voor kaarten en meer informatie op de site van Parkstad Limburg Theaters.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.