Home > Limbourgeois > Fondsenpodium Elisabeth Strouven gepromoot

Fondsenpodium Elisabeth Strouven gepromoot

De cultuursector zoekt altijd naar aanvullende inkomsten, naast de overheidssubsidies, om al het werk te kunnen doen dat nodig wordt geacht. Daarom heeft het Elisabeth Strouven Fonds een apart Fondsenpodium opgericht.

Dat werd deze week extra onder de aandacht gebracht bij potentiële donateurs, en wel in de Theresiakerk in Maastricht, die tegenwoordig ook dienst doet als cultuurhuis, onder meer als repetitieruimte voor Philzuid.

De vier aparte fondsen binnen het Fondsenpodium werden gepresenteerd. Dat zijn het Bonnefantenmuseum Fonds, het Philzuid Fonds, het Basilica Fonds (voor de basilieken St. Servaas en Onze Lieve Vrouwe) en het Gave Fund voor artistiek talent.

Een fiscalist en een notaris legden uit hoe je op de meest verstandige wijze geld kunt besteden aan een of meer van deze fondsen, tijdens je leven of erna. Bestuurder Guido van den Broek maakte duidelijk dat Elisabeth Strouven hierin vooral optreedt als vermogensbeheerder, om zodoende ervoor te zorgen dat de middelen zo rendabel mogelijk worden ingezet.

De vier deelnemende fondsen organiseren zelf allerlei activiteiten om donateurs te bereiken, maar deze keer was het een gezamenlijke bijeenkomst. Verzamelaar Paul Kerckhoffs, in zijn werkend leven notaris en recent de motor achter de opening van de Zilverkamer in Bonnefanten, sprak zijn lof uit over hoe deze fondsen samen optrekken onder de professionele paraplu van Elisabeth Strouven.

De middag werd opgeluisterd door de klarinettisten Karel Plessers en Roger Debougnoux en door bariton Vincent Kusters die aan de piano begeleid werd door Alice Hendriks.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.