Home > Business > Cannes blog 1

Cannes blog 1

Het wereldberoemde filmfestival in Cannes is stormachtig begonnen. Bijna letterlijk dan, want zeker vandaag / vrijdag waaiden we bijna van de boulevard af. Niettemin was het goed toeven in de zon bij 26 graden.

De eerste dagen zijn al heel wat bekende gezichten over de rode loper gegaan. Bij de openingsfilm ‘La tête haute’ was dat in ieder geval Catherine Deneuve, die in deze film een rechter speelt. Deneuve is typisch zo’n vrouw die nooit oud lijkt te worden en consequent doorgaat met haar carrière in goede rollen.

Op de openingsavond ging traditiegetrouw ook het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes langs het peleton fotografen. Zij is een van de gezichten van het Franse cometicamerk L’Oréal en dan is Cannes een vast agendapunt. En je weet nooit waar het nog goed voor is, menig model heeft het tot actrice geschopt. Zoals Charlize Theron, die in een knalgele jurk van Dior naar de galavoorstelling van de film ‘Mad Max’ ging kijken, vergezeld door haar huidige vriend Sean Penn. Deze Amerikaanse acteur hebben we al veel in Cannes gezien, hij wisselt nogal van partner maar in ieder geval zijn ze nagenoeg altijd blond. Theron speelt in ‘Mad Max’ een dressuurruiter.

Veel camera’s waren ook gericht op Salma Hayek, de Mexicaanse actrice die bijna elk jaar in Cannes is. Deze keer speelt ze de hoofdrol in ‘Tale of Tales’ van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone en is zij koningin in een heus kasteel, waar rare dingen gebeuren. De film werd door de pers niet zo denderend ontvangen, het verhaal loopt nogal traag.

Naast haar speelt de Fransman Vincent Cassel, die eigen land goed bekend is maar in het buitenland een stuk minder, tenzij vanwege zijn huwelijk met actrice Monica Bellucci, dat overigens twee jaar geleden strandde.

Regisseur Woody Allen presenteerde in Cannes zijn nieuwste film ‘Irrational Man’ die hij tijdens de gebruikelijke persconferentie na afloop met veel humor toelichtte, dat zijn we van hem inmiddels gewend. De actrices Parker Posey en Emma Stone vergezelden hem, maar het was vooral Allen zelf die het woord voerde.

Dit weekeinde is het een drukte van jewelste in Cannes. Niet alleen vanwege de vele duizenden festivalgangers, maar ook massa’s toeristen die een glimpje hopen op te vangen van de filmsterren. Cannes is een film op zich, elk jaar weer.

Jo Cortenraedt 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.