Home > Branded content > Maastricht Porselein Winkel: veel meer dan porselein alleen

Maastricht Porselein Winkel: veel meer dan porselein alleen

Maastricht Porselein Winkel. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de in de Euregio bekende leverancier van porselein, glas en bestek gevestigd op een bedrijventerrein in Eijsden. „Niet in Maastricht dus, maar wel met uitzicht op de Maas en op Maastricht”, aldus eigenaar Lucien Franssen met een knipoog naar de naam van zijn bedrijf.

Bijna vijf jaar geleden volgde Lucien zijn vader op als directeur van Maastricht Porselein Winkel. De groothandel, die inmiddels honderden bedrijven, zorginstellingen en overheidsinstanties tot zijn klanten mag rekenen, is in die tijd sterk gegroeid. „Waar we ooit zijn begonnen met de verkoop van servies in Maastricht, kom je ons nu overal in de Euregio tegen. We richten ons allang niet meer op porselein alleen. In ons bedrijf kun je terecht voor alles wat je nodig hebt voor een professioneel gedekte tafel”, vertelt Lucien. Opvallend is dat de zakelijke klanten, goed voor maar liefst 95 procent van de omzet, de afgelopen tijd zijn mee veranderd als het gaat om de voorkeur voor mooi servies, glaswerk en bestek. „De beroemde stapelbare kantinekopjes tref je in bijna geen enkel bedrijf meer aan”, aldus Lucien. „Ondernemingen kiezen steeds vaker bewust voor stijlvolle ontwerpen, die in zekere zin kunnen dienen als visitekaartje voor hun bedrijf.”

Gedegen advies

Nederland loopt voorop als het gaat om tafelaankleding, constateert de directeur van Maastricht Porselein Winkel. „In de omringende landen volgt men lang niet altijd de actuele trends. Tafels worden vaak nog gedekt met vrijwel uitsluitend wit porselein. In een brasserie in de Zuid-Franse stad Béziers zag ik onlangs borden van zeker twintig jaar oud. Geen optie in de gerenommeerde restaurants en eetcafés in bijvoorbeeld Maastricht.” Maastricht Porselein Winkel dankt zijn succes vooral aan de in huis aanwezige expertise. „We denken welbewust met onze klanten mee. Als we vinden dat iemand een verkeerde keuze maakt, maken we dat tactisch kenbaar. Onze klanten stellen dat op prijs. Servies kun je overal kopen, maar gedegen adviezen op basis van jarenlange ervaring niet. Ondernemers hebben al zo veel aan hun hoofd. De keuze voor het juiste servies en andere materialen kunnen ze met een gerust hart overlaten aan ons.”

Investeren

Iedereen weet dat het bedrijfsleven – en met name de horeca – de afgelopen jaren heel wat opdoffers heeft gehad. „Bedrijven willen weer vooruit. Overal zien we jonge ondernemers die kiezen voor kwalitatief goed tafelgerei. Een echte trend in de horeca zijn bijvoorbeeld borden waarop heel subtiel het logo van de zaak is aangebracht. Veel mensen fotograferen hun gerechten. Als die foto’s vervolgens worden verspreid via de social media is dat een gratis stukje PR.” Of er de komende jaren veel verandert op het gebied van porselein? „Daar ga ik zonder meer van uit. Op culinair gebied is alles voortdurend in beweging. Dat maakt ons vak zo boeiend.”

Zoerbeemden 16, Eijsden (NL) – mp-winkel.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.