Home > Branded content > Metropolitan living aan de oevers van de Maas – Marres_Atelier des Amis

Metropolitan living aan de oevers van de Maas – Marres_Atelier des Amis

Hoe zorg je voor vrouwelijke finesse in een strakke, architectonische woning? En hoe laat je een nieuw huis aanvoelen als een echt thuis, zonder de stijl uit het oog te verliezen? Met deze vragen ging Marres_Atelier des Amis onlangs aan de slag. Met succes.

Net over de Belgische grens staat een parel van een villa. Met enerzijds vrij uitzicht over de Maas, veel glas en dus veel licht, maar anderzijds ook een goed aandeel zwart en strak beton is deze woning er eentje vol contrasten. Dat is juist waarom het werkt. Het ontwerp komt van de hand van Segers Architecten, maar voor het interieur klopte de vrouw des huizes aan bij Marres_Atelier des Amis. De opdracht: maak van deze nieuwe woning een gezellig, huiselijk geheel vol luxe en warmte. Metropolitan living op zijn best.

Unieke aanpak

De interieurarchitect bij Marres_Atelier des Amis greep het project met beide handen aan. „Normaliter gaan we op huisbezoek om de sfeer van een woning te proeven en daar een passend ontwerp op te maken. Maar dit keer was het huis nog in aanbouw en hebben we volledig gewerkt op basis van 2D-tekeningen. Dat was voor ons een unieke manier van werken. Spannend, maar het resultaat is er zeker niet minder om.”

Ook anders dan anders: de architect was niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van de woning, maar had ook al een deel van het interieur daarin meegenomen. Zo was het maatwerk al geïntegreerd in het ontwerp: het travertin van de bar in de keuken komt ook terug in de ombouw van de haard en in de badkamer. Ook het houtwerk en de plafonds met champagnekleurige panelen behoorden tot het vertrekpunt voor Marres_Atelier des Amis. Geen probleem voor de interieurspecialisten; flexibiliteit is hen niet vreemd. Bovendien sloot het mooi aan bij het interieur dat ze voor ogen hadden. „We hebben gekozen voor veel rijke en luxe materialen, accenten van messing en donkere houtsoorten. Dat brengt evenwicht aan de scherpe kanten van het ontwerp van de woning, zoals het harde beton en de zwarte en grijze kleurstellingen”, vertelt de interieurarchitect.

De kracht van herhaling

In de woonkamer werd gekozen voor een eyecatcher van formaat: een royale zitbank van Minotti, die ruimte biedt voor vele kennissen en vrienden. Want ook dat was een belangrijke wens van de bewoonster. Hoewel de bank qua ontwerp één geheel is, worden de twee delen subtiel van elkaar onderscheiden door het wisselde materiaalgebruik: grijs stof om op te zitten en een bruin nubuck op de loungehoek. Een verrassende combinatie, die goed uitpakt. Wat ook opvalt is het enorme tapijt, dat minstens vijf meter lang is en meteen warmte toevoegt aan het interieur. Ook hier wordt de kracht van herhaling toegepast, aangezien een tapijt uit dezelfde familie ook terugkomt onder de eettafel, maar dan in een ronde vorm en in een andere kleurschakering.

Design met warm contact

De top-notch merken, luxe materialen en tijdloze ontwerpen typeren de stijl van Marres. Mede-eigenaresse Valérie vertelt: „Wij zorgen voor een esthetische invulling van het praktische. Dat kan de ene keer alleen een huisbezoek met advies zijn en een andere keer een grootschalige metamorfose van het interieur. We gaan daarbij geregeld landsgrenzen over, want we leveren in heel Europa, van de Zwitserse Alpen tot Zuid-Spanje en Ibiza. Daarbij vinden we het belangrijk dat we de lijnen kort houden en het contact warm. Zo waaide de bewoonster van deze villa ook geregeld bij ons binnen; daar houden we van. We zijn wel high-end, maar ook laagdrempelig.” Inmiddels wordt het huis bewoond en is de sfeer precies wat het moest zijn. Bij Marres_Atelier des Amis blikt men tevreden terug. „Het voelt nu alsof er al jaren geleefd wordt, terwijl dat niet zo is. Het is warm en ruimtelijk, maar je verliest je niet in de grootte van de woning. Alles klopt – dat is precies waar wij naar streven.”

Tongersesteenweg 2, Lanaken (BE) – marres.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.