Home > Branded content > Luik pakt groots uit in kerstmaand december

Luik pakt groots uit in kerstmaand december

De stad Luik viert het kerstfeest op grootse wijze en ontpopt zich al jaren als dé Belgische stad met de meest gevarieerde activiteiten in de maand december, waarvan er een aantal doorgaat tot begin januari. De kerstevenementen zijn de grootste toeristische attractie van Luik waar zo’n twee miljoen mensen op afkomen. Schepen van Handel Maggy YERNA is de belangrijkste initiator van dit evenement. „Dit jaar heeft Luik de verlichting nog meer op de voorgrond geplaatst om deze wonderlijke momenten nog magischer te maken.”

HET KERSTDORP
Place St-Lambert en Place du Marché
Van 24 november tot 30 december 2017
Al meer dan dertig jaar! Het kerstdorp van Luik is niet alleen het grootste van België maar ook het oudste. Volgens een lange Germaanse traditie van kerst-markten schept het kerstdorp van Luik in het stadscentrum de speciale magische en feeërieke sfeer van het kerstfeest. Gedurende vijf weken verwelkomen tweehonderd chalets de kuierende bezoekers en bieden ze hun allemaal geschenkideeën aan (juwelen, figuren voor in de kribbe, speelgoed, spullen voor onder de kerstboom…), alsook Waalse en Franse ambachtelijke voorwerpen, kerstversiering (kerstballen, slingers, kerstkribben, wenskaarten…) en allerlei lekkers (marsepein, salami’s, pensen, glühwein, kerst-bieren, koffie, pèket, champagne, oesters, chocolade, peperkoek…). Bewonder de kerstballen die gemaakt zijn van geblazen glas en met de hand beschilderd. Tijdens de weekends zullen ambachtslieden uit Polen ter plekke kerstballen maken! Open: van 11u tot 20u (22u maximum van zondag tot woensdag en 24u van donderdag tot zaterdag).
Info: vzw ENJEU, +32-4/254.97.97
www.villagedenoel.be, info@enjeu.be

DE KERSTSCHAATSBAAN
Place de la Cathédrale
Van 1 december 2017 tot 7 januari 2018
De 500 m² grote en overdekte schaatsbaan bevindt zich op het middenstuk van het plein met de kathedraal. De bezoekers kunnen in de zowat veertig chalets rond de ijsbaan en in de Vinâve d’île op zoek gaan naar kerstcadeautjes of lekkers: oesters, zalm, escargots, Zwitserse fondue, flammeküche, foie gras, speenvarken…Tarieven: € 7,50 (de huur van schaatsen inbegrepen) voor een sessie van 2 uur.€ 4,50 voor schoolgroepen, met ten minste 10 pers.Open: van 10.00 u tot 20.00 u van zondag tot donder-dag, van 10.00 u tot 22.00 u op vrijdag en zaterdag.
Info: SPRL Dynamic Eventswww.dynamic-events.be, www.lapatinoiredenoel.be
+32 4 368 51 82, lionel.dechene@dynamic-events.be
Directe lijn schaatsbaan: +32 477 48 65 00

HET FESTIVAL VAN HET EUROPESE
CIRCUSParc d’Avroy

Van 14 december 2017 tot 7 januari 2018
De 27e editie van het Festival van het Europese Circus zal van 14 december tot 7 januari plaatsvinden in het Parc d’Avroy in Luik. Dit jaar zal het verhaal ‘Belle en het Beest’ meer dan veertig artiesten en figuranten in de circusarena samenbrengen! Ze vormen een internationale vertegenwoordiging van de allermooiste traditionele circusattracties en zijn afkomstig uit veertien landen, waaronder Rusland, Roemenië, Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Ze zullen in de arena spectaculaire disciplines aan het publiek tonen om de magie te laten gebeuren! Clowns, acrobaten, jongleurs, koorddansers, vliegende trapezewerkers en heel wat verrassingen zullen elkaar opvolgen om u een fabelachtig spektakel te bieden! Ook de Arabische volbloeden, Afrikaanse buffels en lama’s zullen zowel klein als groot in vervoering brengen.
Info: +32 (0)478/53.02.05, +32 (0)4/222.28.82www.europeancircus.com

KERST IN DE KATHEDRALEN
Sint-Pauluskathedraal
Van 27 tot 30 december 2017
De Kerstklokkenluiders: samen met de klokkenluider komt u mysterieuze en ongewone personages tegen die u een onwaarschijnlijk avontuur laten beleven: op zoek naar het geluid van de kerstklok. Magie, illusies, humor, dans, een tocht vol hoop en verwachtingen die u opnieuw zal onderdompelen in kinderlijke onschuld.
Open: om 17u00, 18u15 en 19u30Tarieven: tussen € 5 en € 25
Info en tickets: www.nocturnales.be

HET IJSSCULPTURENFESTIVAL – DISNEYLAND®
PARIJS 25
Esplanade des GuilleminsVan 23 december 2017 tot 18 februari 2018
Disneyland® Parijs viert zijn 25e verjaardag met het IJsscultpurenfestival van Luik, dat plaats vindt vanaf 23 december 2017. Veertig artiesten uit twaalf landen zullen een maand lang de handen uit de mouwen steken om een buitengewone ijssculpturententoonstelling van meer dan 1000m² aan te leggen op het plein vlak voor het station Luik-Guillemins.
Open: iedere dag van 10u tot 19u
Tickets zijn ter plaatse te koop. Reserveren is niet nodig.
Tarieven: volwassenen: € 12,00; studenten, personen ouder dan 65 jaar en personen met beperkte mobiliteit (op vertoon van uw kaart): € 10,00; kinderen tussen 4 en 11 jaar: € 8,00, kinderen t/m 3 jaar: gratis.
Het groepstarief is van toepassing vanaf tien personen en biedt een korting van € 2,00 per persoon.
Info: www.glace.be +32 (0) 50/68.45.84info@glace.be

Op de zondagen 17 en 24 december zijn de winkels tot 21 uur geopend en op donderdag 7 december is er koopavond tot 21 uur in de winkelgebieden Carrée, de Passage Lemonnier, Souverain-Pont en Neuvice.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.