Home > Branded content > Joie de Vivre: Vier het buitenleven met Marres_Atelier des Amis

Joie de Vivre: Vier het buitenleven met Marres_Atelier des Amis

Marres_Atelier des Amis is al jaren een begrip voor designliefhebbers in Lanaken en ver daarbuiten. Sinds begin mei is het stijlvolle en tijdloze interieuraanbod uitgebreid met een even zo mooi vormgegeven outdoor collectie.

Met Le Jardin, de stadstuin van Marres_Atelier des Amis, is een langgekoesterde wens van Valérie en Peter Marres eindelijk realiteit geworden. Sinds de verhuizing naar het huidige adres, zo’n jaar geleden, was er ineens een buitenruimte. En dat bood mogelijkheden. Nu, voorjaar 2022, is de urban garden geopend – een ideale verlenging van de creatieve hotspot die het al was. Aan de achterzijde bevindt zich over de gehele breedte van de markante voormalige fabriek een zonnig terras. De eyecatcher is de heuse catwalk, waarop alleen topmodellen hun kunsten mogen vertonen. De Diamond Chair van Knoll, Frog chairs van Living Divani en de Doron Hotel Fauteuil van Cassina staan er te schitteren alsof ze nooit binnen hadden moeten staan.

Het mediterrane leven

Het zijn high-end meubels die zowel binnen als buiten niet misstaan. De exclusieve capsulecollectie bevat een door Marres gecureerde greep uit bijzonder Amerikaans, Belgisch en Italiaans buitendesign. „We vinden het belangrijk dat het exterieur een verlenging is van de sfeer binnen, het moet wel dezelfde bloedgroep hebben. De buitenmeubels zijn dus een weerspiegeling van onze interieurstijl: ingetogen en praktisch, maar ook mooi vormgegeven en vaak iconisch. Al het meubilair is specifiek voor het buitenleven gemaakt. We letten er bij elk stuk op dat iemand er weinig omkijken naar heeft. Alle meubels kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Ook dat vinden we belangrijk: steeds meer mensen genieten van het mediterrane leven, waarbij er zoveel mogelijk tijd buiten wordt doorgebracht”, vertelt Peter.

Mooi en duurzaam

De outdoor collectie bestaat uit gevestigde merken als Cassina, Minotti en Knoll, maar ook relatieve nieuwkomers als Roolf Living & Serax. Buiten de genoemde klassiekers heeft Marres dus ook een mooie collectie jongere meubels, waarvan veelal lokaal design. Denk aan ligbedden van Vincent van Duysen, en de sofa-lounge van Bea Mombaers voor Serax. Moderne ontwerpen, maar altijd comfortabel en een lust voor het oog. Sommige ontwerpen komen daarbij ook nog eens verrassend uit de hoek. Zo zijn de luchtige fauteuils van Roolf ook geschikt voor een dobbersessie in het zwembad, en lijken de handgeknoopte outdoor tapijten van Elsen&Son écht wol, maar zijn ze in werkelijkheid eenvoudig te reinigen met een hogedrukspuit. Mooi, duurzaam en makkelijk in gebruik, precies zoals Peter en zijn team het graag zien. De tuin is te bezoeken voor winkelend publiek, maar kan ook als inspiratiebron worden gebruikt voor een exterieur-ontwerp door het team van Marres. „We zien vaak mensen terug bij wie we eerder het interieur hebben ontworpen, om dezelfde stijl buiten door te voeren. Maar we verzorgen ook de aankleding van tuinen bij mensen die ons alleen dáárvoor willen inschakelen. We zijn wat dat betreft heel flexibel. Het liefst komen we altijd eerst even persoonlijk langs. We kunnen een buitenruimte dan optimaal in ons opnemen en overgaan tot het juiste advies voor de mooiste momenten in de tuin”, vertelt Peter.

Levenslang

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en recycleerbaarheid van meubels, merkt Peter op. „Alle Belgische, moderne ontwerpen die wij in onze collectie opnemen zijn afbreekbaar en volledig herbruikbaar qua materialen. Bij de designklassiekers die we hebben is dat anders, zij komen veelal uit halverwege de vorige eeuw. Toen was er nog weinig aandacht voor zulke zaken. Maar het feit dat ze al zo lang meegaan maakt ze duurzamer dan welk meubel dan ook. Wegwerpproducten zijn dan ook niet aan ons besteed; met onze meubels doe je een leven lang.”

We letten er bij elk stuk op dat iemand er weinig omkijken naar heeft. Alle meubels kunnen het hele jaar door buiten blijven staan

Elke vrijdag en zaterdag tussen 13.00 en 17.00 u heeft Marres_Atelier des Amis open huis, op dinsdag, woensdag en donderdag op afspraak.

Marres_Atelier des Amis

Tongersesteenweg 2

Lanaken, België

+32 89 71 41 20

marres.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.